Meny

Full terroralarm i den franske hovedstaden:

Franske spesialstyrker jakter mistenkte terrorister

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske spesialstyrker og antiterrorpoliti har rykket ut til et område hvor de antatte gjerningsmennene bak terrorangrepet skal ha blitt observert. Området ligger i fylket Aisne nord for Paris.

Området ligger i fylket Aisne nord for Paris.

Aksjonen pågår nær byen Villers-Cotterêts, bekrefter politikilder, ifølge L'Express. Her skal bilen de to kjørte, ha blitt satt igjen.

De antatte gjerningsmennene, Cherif Kouachi (32) og Said Kouachi (34), skal tidligere torsdag ha blitt observert ved en bensinstasjon i området.

Flere lokale medier melder også om et stort politioppbud i Crépy-en-Valois, i fylket Oise, ifølge Le Monde. Helikoptre og politibiler er utplassert. Ifølge TV-kanalen France 3 har fylkesmyndighetene i Oise bekreftet at en operasjon er i gang i byen.

– Rakettkaster i bilen

Det var sjefen ved en bensinstasjon i området som tidligere torsdag fortalte at han gjenkjente de to mennene som er etterlyst.

De to ble sett i en hvit Renault Clio, lik den som ble kapret etter terrorangrepet onsdag, ifølge avisa Le Parisien.

Ifølge vitner skal mennene ha vært tungt bevæpnet, og blant annet ha fraktet med seg en rakettkaster i bilen.

Liberation melder at politiet i Paris har fått beskjed om å bevæpne seg.

Les også: Flere moskeer angrepet i Frankrike

Terrorist overga seg

Natt til torsdag ble den yngste av de tre antatte terroristene pågrepet da han overga seg til politiet.

Frankrikes statsminister Manuel Valls bekrefter i et radiointervju med RTL at de også har pågrepet flere personer i kretsen rundt de ettersøkte terroristene i løpet av natten.

De to mennene som nå er på flukt fra politiet er født i Paris og er franske statsborgere. Foreldrene deres kommer opprinnelig fra Algerie.

Said Kouachi skal ha bodd i en boligblokk i byen Reims nordøst for Paris. I videoen under forteller de andre beboerne i boligblokken hvor sjokkerte de er over at naboen nå er mistenkt for terror:

Saken blir oppdatert...

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus