Meny

Politikvinne drept i skyteepisode utenfor Paris

Ny skyting i Paris torsdag morgen. To personer er kritisk skadd, men det er foreløpig uklart om hendelsen kan knyttes til onsdagens terrorangrep. AFP PHOTO / THOMAS SAMSON)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann kledd i skuddsikker vest åpnet torsdag morgen ild med automatvåpen mot politiet utenfor Paris. En politikvinne ble drept i angrepet. Politidrapet behandles som en terrorhandling.

En kommunalt ansatt er også såret, men utenfor livsfare, ifølge innenriksminister Bernard Cazeneuve.

Fransk påtalemyndighet behandler torsdagens skyting sør for Paris som en terrorhandling, melder nyhetsbyrået AFP.

Angrepet skjedde da politiet undersøkte en trafikkulykke. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Gjerningsmannen skal ha vært bevæpnet med maskinpistol av typen MP5 og bar en skuddsikker vest.

Tidligere skrev Le Monde at én mistenkt var pågrepet og at det var usikkert hvorvidt det var én eller to gjerningspersoner.

Hendelsen skjedde like etter klokken 8 i Montrouge, en forstad sør for Paris.

Les også: Spesialstyrker jakter terrormistenkt brødrepar

Torsdag morgen ble det kjent at sju personer er pågrepet i jakten på gjerningsmennene bak terrorangrepet mot Charlie Hebdo, ifølge Frankrikes innenriksminister.

– Det er en pågående etterforskning. Sju personer er pågrepet, sa innenriksminister Bernard Cazeneuve til radiostasjonen Europe 1 torsdag morgen.

Ifølge en politikilde skal det dreie seg om både kvinner og menn i miljøet rundt de to brødrene som er mistenkt for å stå bak angrepet, melder AFP.

Les også: Flere moskeer i Frankrike angrepet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus