Meny

Falske hjemmehjelper også i Drammen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Falske helsearbeidere forsøkte onsdag å lure seg inn til en eldre kvinne i Drammen. Som ved flere tilfeller i Oslo den siste tiden sa de at de skulle måle blodtrykket hennes.

– Det var et barnebarn som ringte på vegne av bestemoren. Hun fortalte at bestemoren som bor i Drammen, hadde blitt oppsøkt av noen som ringte på døra og sa de skulle inn og måle blodtrykket hennes. De sa de kom fra kommunen og var veldig pågående, sier operasjonsleder Tore Nuven i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Det var i 14.30-tiden onsdag ettermiddag at den eldre kvinnen ble oppsøkt av de falske hjemmehjelpene.

De siste dagene har en rekke eldre mange steder i Oslo blitt oppsøkt av personer som utgir seg for å være helsearbeidere fra kommunen.

Lukket døra

Det ligger i kortene at drammenspolitiet vil ta kontakt med kollegene i Oslo.

– Foreløpig har vi ikke så mye å gå på, men vi vil etterforske saken videre på torsdag, sier Nuven.

Ifølge Aftenposten har eldre blitt oppsøkt av falske hjemmehjelper både på Torshov, Voldsløkka, Bøler, Grorud og på Oppsal. I samtlige tilfeller opplyste personene at de skulle måle blodtrykket til de eldre, før de sørget for å stjele penger etter at de ble sluppet inn.

– Heldigvis slapp ikke kvinnen i Drammen dem inn i leiligheten. Hun lukket døra, sier Tore Nuven.

Gebrokkent

Politiet i Oslo har etterlyst en grå stasjonsvogn i forbindelse med en lignende hendelse på Ryen, hvor kvinnen som ble oppsøkt, ikke lukket opp døra.

Ifølge politiets opplysninger snakker gjerningspersonene gebrokkent norsk.

– Vi etterforsker sakene og innhenter opplysninger fra de fornærmede. Med tanke på modus, der blodtrykksapparatet går igjen, er det ikke utenkelig at det er de samme gjerningspersonene som opererer, sier jourhavende førstebetjent Lene Moen ved Manglerud politistasjon til Aftenposten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus