Meny

Snøstorm på vei mot Israel og Palestina

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med forrige vinters verste storm på 50 år friskt i minne, forbereder israelere og palestinere seg på en ny snøstorm onsdag.

Ifølge værmeldingene ville snøstormen slå til i Jerusalem, det nordlige Israel og i de palestinske områdene onsdag.

Utenriksminister Børge Brende (H) skulle ha møtt Israels statsminister Benjamin Netanyahu, men snøvær stengte veiene inn til Jerusalem.

På grunn av snøvær er veiene til Jerusalem nå stengt, og offentlige kontorer er også stengt. Møtet med statsminister Netanyahu skulle ha funnet sted i Jerusalem. Utenriksministeren traff utenriksminister Lieberman tidligere i dag i Tel Aviv, sier fungerende underdirektør Kristin Enstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Mye snø

Stormen er imidlertid ventet å være mildere enn stormen i desember 2013, da det snødde i tre dager og titusener av hjem var uten elektrisitet og varme på grunn av strømbrudd.

Mellom 25 og 60 cm snø vil legge seg, ifølge meteorolog Barry Lynn ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem. Israelsk TV melder at det er ventet å snø i 12 til 24 timer i den delte byen.

Da mørket hadde lagt seg tirsdag, gikk både israelere og palestinere i butikkene for å hamstre mat, gass og varmeapparater.

– Vi gikk fort tomme. Det er ikke ett varmeapparat å finne noe sted i nærheten, sier en kjøpmann på Mahane Yehuda-markedet i Jerusalem.

Den kommende snøstormen kommer trolig til å ramme innbyggerne på Gazastripen, hvor store områder fortsatt er i ruiner etter den 50 dager lange krigen med Israel i fjor sommer.

Tusener bor i FN-tilfluktsrom og ødelagte hus. Elektrisiteten er dessuten bare skrudd på seks timer om dagen.

– Ingen elektrisitet, ikke noe drikkbart vann, ingen rekonstruksjon, og nå en storm. Vårt folk trenger hjelp fra hele verden, sier taxisjåfør Samir Ali i Gaza by.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus