Meny

PST følger trusselbildet tett etter terroren i Paris

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) følger situasjonen tett etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Frankrike.

– Vi vurderer situasjonen fortløpende for å se om dette har betydning for trusselbildet mot eller i Norge, sier kommunikasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

Tolv personer ble drept og rundt 20 såret etter angrepet mot magasinet Charlie Hebdo i Paris. Trusler og angrep mot mediene er noe PST er godt kjent med, da spesielt i kjølvannet av Muhammed-karikaturene i 2005.

– Vi har sett at lignende har skjedd tidligere, så slike angrep er selvsagt ikke noe en kan utelukke. Derfor følger vi nå ekstra med, sier Bernsen til NTB.

I 2005 publiserte danske Jyllands-Posten flere Muhammad-karikaturer, som igjen ble publisert som faksimile i flere norske medier.

Flere personer i Skandinavia ble senere arrestert for å planlegge terror mot den danske avisen, mens tegneren Kurt Westergaard ble forsøkt drept i 2010.

POD følger situasjonen

Politidirektoratet opplyser at de følger situasjonen etter angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris onsdag.

Direktoratet forteller også at de er i fortløpende dialog med Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

– Direktoratet vil komme med ny informasjon dersom situasjonen skulle endre seg, sier stabssjef Kaare Songstad.

Høyeste nivå

Sikkerhetsberedskapen i Paris er hevet til høyeste nivå etter angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo.

Det opplyser franske myndigheter onsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus