Meny

Odd Karsten Tveit er «gangsterlegende» på Facebook

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På bare to dager har et 25 år gammelt NRK-klipp blitt sett av over seks millioner mennesker. – Det er helt latterlig, sier den tidligere korrespondenten.

Da Odd Karsten Tveits (65) tidligere NRK-kolleger ringte ham og fortalte at nettstedet The LAD Bible hadde redigert om på reportasjen fra Ramallah på Vestbredden og fått nesten 6,5 millioner visninger på videoen de kaller «Thug Life Journalist», kunne han ikke annet enn å le av det.

– At de har fått til det med bare litt rapping. Det er jo bare moro, sier Tveit til ABC Nyheter.

– Den perfekte standup

Videoklippet fra 1990 ble filmet på Ramallah på Vestbredden hvor Tveit og hans kameramann skulle rapportere om rolige tilstander på den 1000. dagen i det første opprøret. 

Mens NRK-korrespondenten holder en såkalt standup dukker det opp en bil med israelske soldater som begynner å skyte bak ham. Odd Karsten Tveit later ikke til å bry seg om skytingen og forsetter rapporteringen.

– Jeg gjorde jo bare jobben min og visste at jeg ikke var noe mål, og det ble jo litt av en standup, sier Tveit fornøyd og forteller at kameramannen kalte situasjonen for en «once in a lifetime»-hendelse.

«Bad ass» journalist

Den nå pensjonerte NRK-veteranen sier han ikke ante hva frasen «thug life» betød da han ble oppringt tirsdag.

– Jeg ble og kalt «bad ass» for noen år siden, men jeg visste ikke hva det var heller.

Å være «thug» eller å ha et «thug life» er et begrep rapperen 2 Pac introduserte for hiphop-kulturen og beskriver en som lever på grensen av hva som er fornuftig uten å ta hensyn til loven eller sin egen trygghet, ifølge Online Slang Dictionary.

Det mente nok skaperne bak det manipulerte videoklippet at Odd Karsten Tveit var under filmingen for 25 år siden.

– Men jeg er ingen «gangster», påpeker han og bemerker at livet som korrespondent var noe helt annet i 1990.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus