Meny

Meling: – Krekar vil følge norsk lov

Mulla Krekar (til høyre) og forsvarer Brynjar Meling i Borgarting lagmannsrett i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling regner med at klienten har lært av domfellelsen han fikk for trusler.

Når Krekar løslates fra Kongsvinger fengsel 25. januar, akter han å følge loven, fastslår Meling overfor Nettavisen.

– Hans intensjon er å følge norsk lov og ha det samme spillerommet som andre borgere. Han ble domfelt for det noen oppfattet som trusler. Vi må ha forståelse for at norske myndigheter har en annen oppfatning av hva han sa enn det han har. Jeg regner med at han har lært av dette, sier advokaten.

Utvist fra Norge

Meling sier at han ikke har vært i samtaler med norske myndigheter om en eventuell retur av Krekar til Irak. Mulla Krekar er utvist fra Norge, men norske myndigheter kan ikke sende ham tilbake uten en garanti mot tortur og dødsstraff.

Krekar ble i desember 2012 dømt til fengsel i to år og ti måneder for trusler mot Erna Solberg og tre kurdere. Han ble frikjent for oppfordring til terror, tiltalens alvorligste punkt.

Les også:  Ap: – Krekar illustrerer et brudd på Frps valgløfter

Er bekymret

Kurderen Halmat Goran er en av dem som Krekar ble dømt for å ha truet. Goran er overrasket over at Krekar nå skal slippes fri, melder NRK.

– Det gjør meg bekymret. Krekar burde absolutt bli værende i fengsel til han blir sendt tilbake. Han er en terrorist, som ikke burde komme ut på gaten igjen, sier Goran.

Kurderen mener det er sannsynlig at han igjen kommer til å bli truet av Krekar eller andre i miljøet rundt ham.

Til NRK avviser advokat Brynjar Meling at de som Krekar er dømt for trusler mot, har grunn til å engste seg.

– Krekar har hele tiden sagt at de aldri har hatt noen grunn til å være bekymret, sier Krekars forsvarer. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus