Meny

Ingen avtale om å redusere sykefraværet i Nav

Nav (Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved årsskiftet gikk fristen ut for å få på plass avtaler om redusert sykefravær, men hos Nav glimrer en slik sentral avtale med sitt fravær.

– Flaut. Vi rydder ikke opp i eget hus, sier Perly Paulsen, leder for arbeidstakerorganisasjonen Unio i Nav til Dagens Næringsliv.

Avtalen om inkluderende arbeidsliv mellom arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner og myndigheter, den såkalte IA-avtalen, ble revidert våren 2014. Det er Nav som har ansvaret for oppfølging av avtalen for alle virksomheter i Norge, og målet med avtalen er nettopp å få ned sykefraværet.

Perly Paulsen mener imidlertid det er Norsk Tjenestemannslag (NTL) som har skylden for den manglende avtalen i Nav, og ikke ledelsen.

NTL er den største fagforeningen i Nav, og her ønsker man i stedet at lokale enheter skal ha hele ansvaret for IA-avtalene i etaten.

– Vi opplever at de sentralt er mer pådriver for å sette i gang tiltak som er negative for IA-arbeidet, enn det som bidrar til å nå målene. Lokale avtaler kan bidra til å motvirke en del av det som kommer fra sentralt hold, sier NTL-leder Hanne Nordhaug i Nav til avisen.

– Vi mener Nav gjør folk syke gjennom blant annet målstyringssystemer og detaljstyring av arbeidsoppgaver, sier hun.

Unios Perly Paulsen mener på sin side at de lokale avtalene ikke forplikter arbeidsgiver, og synes NTL ikke tar nok ansvar.

Også fagforeningen Akademikerne ønsker en sentral IA-avtale på plass i Nav.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus