Helerisiktet dukket opp i Dubai

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har ikke klart å finne 36 år gamle Imram Saber som er tiltalt for heleri av minst 4,4 millioner kroner, men i romjulen dukket han opp på festbilder i Dubai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved siden av å være tiltalt for omfattende heleri, er han også tiltalt for trusler, samt for å ha inngått en rekke suspekte låneavtaler.

Rettssaken mot Saber, som også er kjent under kallenavnet Onkel Skrue, skal etter planen starte opp i Oslo tingrett tirsdag morgen, men politiet har ennå ikke fått tak i ham for forkynning av tiltalen, skriver VG og Dagbladet.

Det er ti år siden politiet startet etterforskning av Saber som er venn av Nokas-dømte David Toska.

– Vårt klare inntrykk er at han ikke ønsker å la seg stevne eller å ha kontakt med politiet, for å unndra seg stevningen, sier politiadvokat Asmund Riegels i Oslo politidistrikt til VG.

Fristen for å forkynne tiltalen gikk ut sist lørdag. Dermed er ikke 36-åringen lovlig stevnet før hovedforhandlingen. Spørsmålet om saken skal utsettes, er noe Oslo tingrett tar stilling til tirsdag. Tingretten vil avvente avgjørelsen i tilfelle den tiltalte møter frivillig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisene oppholder Imram Saber seg i Dubai der han er sett på en video fra en fasjonabel nattklubb. Opptaket er ifølge VG gjort i romjulen.

– Saber har vært tilgjengelig for stevning i lang tid. Det er uforståelig at dette ikke er blitt ordnet tidligere i en så gammel sak hvor tiltalen har foreligget så lenge, sier Sabers advokat Øystein Storrvik.

Politiet har også hatt problemer med å komme i kontakt med to sentrale vitner i kretsen rundt Saber og det gamle Aker Brygge-miljøet, skriver VG. Den ene har ifølge Folkeregisteret flyttet til De forente arabiske emirater, den andre til Kypros.

Også 36-åringens mor og bror er tiltalt i saken.