Meny

Helerisiktet dukket opp i Dubai

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har ikke klart å finne 36 år gamle Imram Saber som er tiltalt for heleri av minst 4,4 millioner kroner, men i romjulen dukket han opp på festbilder i Dubai.

Ved siden av å være tiltalt for omfattende heleri, er han også tiltalt for trusler, samt for å ha inngått en rekke suspekte låneavtaler.

Rettssaken mot Saber, som også er kjent under kallenavnet Onkel Skrue, skal etter planen starte opp i Oslo tingrett tirsdag morgen, men politiet har ennå ikke fått tak i ham for forkynning av tiltalen, skriver VG og Dagbladet.

Det er ti år siden politiet startet etterforskning av Saber som er venn av Nokas-dømte David Toska.

– Vårt klare inntrykk er at han ikke ønsker å la seg stevne eller å ha kontakt med politiet, for å unndra seg stevningen, sier politiadvokat Asmund Riegels i Oslo politidistrikt til VG.

Fristen for å forkynne tiltalen gikk ut sist lørdag. Dermed er ikke 36-åringen lovlig stevnet før hovedforhandlingen. Spørsmålet om saken skal utsettes, er noe Oslo tingrett tar stilling til tirsdag. Tingretten vil avvente avgjørelsen i tilfelle den tiltalte møter frivillig.

Ifølge avisene oppholder Imram Saber seg i Dubai der han er sett på en video fra en fasjonabel nattklubb. Opptaket er ifølge VG gjort i romjulen.

– Saber har vært tilgjengelig for stevning i lang tid. Det er uforståelig at dette ikke er blitt ordnet tidligere i en så gammel sak hvor tiltalen har foreligget så lenge, sier Sabers advokat Øystein Storrvik.

Politiet har også hatt problemer med å komme i kontakt med to sentrale vitner i kretsen rundt Saber og det gamle Aker Brygge-miljøet, skriver VG. Den ene har ifølge Folkeregisteret flyttet til De forente arabiske emirater, den andre til Kypros.

Også 36-åringens mor og bror er tiltalt i saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus