Kritiserer Støres «skulking»

Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre har latt være å delta på flere møter i utenriks- og forsvarskomiteen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre har latt være å delta på flere møter i utenriks- og forsvarskomiteen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jonas Gahr Støre er medlem av den prestisjefylte utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, men Arbeiderparti-lederen droppet alle komiteens møter i fjor høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder TV 2 mandag. Komiteen hadde møter ni ganger fra oktober til desember i fjor, men Støre var ikke med på noen av dem.

– Hadde jeg vært Jonas Gahr Støre, så hadde jeg i det minste dumpet inn på ett møte, sier Frank Aarebrot, professor ved institutt for sammenlignende politikk, til kanalen.

Alle stortingsrepresentantene sitter i minst én av Stortingets tolv komiteer. Støre sier mangel på tid er grunnen til at han ikke har vært til stede på noen møter.

– Det har vært en travel sesjon. Også for meg som parlamentarisk leder, men det er ikke uvanlig at vi har utbytting fra disse møtene, sier han.

Støre var heller ikke der da Stortinget debatterte utenriksbudsjettet 9. desember i fjor.

– Jeg var ikke der fordi Ap hadde en god stemme i den debatten som ble hørt klart og tydelig. Anniken Huitfeldt, som leder komiteen, er i mitt parti og jeg har nær kontakt med henne, så jeg følger godt med på hva Ap mener og hva som skjer, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trond Nordby, professor i statsvitenskap, mener Støre prioriterer bort landets nasjonalforsamling.

– Hvis ikke Støre får til å kombinere komitéarbeid med partiledervervet, må han ta opp til vurdering om stillingene er forenlige, sier professoren.

Støre sier til TV 2 at han skal delta mer i komiteens arbeid i tiden som kommer.