Meny

Tyrkiske politikere slipper korrupsjons-rettssak

Hakki Koylu representerer regjeringspartiet AKP i nasjonalforsamlingen og ledet komiteen som mandag avgjorde at fire tidligere ministere ikke skal straffeforfølges for korrupsjonsanklager. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire tidligere ministere som forlot president Recep Tayyip Erdogans regjering på grunn av en korrupsjonsskandale i Tyrkia, slipper rettssak.

Det bestemte en kommisjon i den tyrkiske nasjonalforsamlingen mandag. Beslutningen er en seier for Erdogan og oppfattes som et forsøk på å sette punktum for skandalen som ble rullet opp i desember 2013.

Erdogan har selv stemplet korrupsjonsanklagene som et komplott fra politiske motstandere som ønsker å kuppe makten.

Affæren førte til at fire ministre måtte gå på grunn av korrupsjonsanklager, men samtlige har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt. I mai i fjor ble en komité med 14 medlemmer, blant dem ni fra Erdogans parti AKP, oppnevnt for å vurdere eksministrenes rolle. Konklusjonen ble altså at det ikke er grunnlag for å stille dem for retten.

Det største opposisjonspartiet CHP reagerer kraftig på beslutningen.

– I dag har vi i nasjonalforsamlingen vært vitne til hvordan den største korrupsjonsskandalen i Tyrkias historie er blitt dekket over etter ordre fra AKP og presidenten. Utfallet er trist, sier CHPs nestleder Levent Gok til journalister i Ankara mandag ettermiddag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus