Meny

Pakistan tilbyr over 750.000 for Taliban-leder

En kvinne roper slagord mot Taliban under en demonstrasjon i Lahore i Pakistan mandag. Regjeringen i en provins i landet utlovde mandag en dusør i håp om å finne lederen av Taliban i Pakistan. Foto: Mohsin Raza / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistanske myndigheter utlover en dusør på rundt 760.000 norske kroner for informasjon som fører til at lederen for Taliban i Pakistan (TTP) blir pågrepet eller drept.

Det var regjeringen i den urolige provinsen Khyber-Pakhtunkhwa som utlovde dusøren mandag, opplyser tjenestemenn.

– Provinsregjeringen har satt en dusør på ti millioner rupier for enhver informasjon eller hjelp som kan føre til pågripelse eller drap på Tehreek-e-Taliban-sjef Mullah Fazlullah, sier en høytstående tjenestemann, som ønsker å være anonym, til nyhetsbyrået AFP.

Han sier videre at regjeringen i den nordvestlige provinsen har utarbeidet en liste på 615 «høyprofilerte militante personer». For disse lover de en samlet dusør på totalt 760 millioner rupier (rundt 58 millioner norske kroner).

Pakistans statsminister Nawaz Sharif har kunngjort opprettelsen av egne militærdomstoler for terrorsaker i landet etter at TTP angrep en militærdrevet skole i Peshawar i desember. 150 mennesker, blant dem 134 barn, ble drept.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus