Meny

Skip kan bli stående lenge på sandbanken i Southampton

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan gå flere dager før det blir klart hva som gjorde at det norske frakteskipet Höegh Osaka fikk slagside utenfor Southampton.

Søndag ble det klart at skipet, som har over 1.500 kjøretøy om bord, ble styrt på grunn med vilje da det oppsto fare for at det skulle kantre kort tid etter avreise lørdag kveld.

– Båten har en slagside på cirka 52 grader og ligger stabilt slik det ser ut nå, sa pressetalsmann Øyvind Ervik i rederiet Höegh Autoliners til NTB mandag morgen.

Ervik mener det er sannsynlig at redningsarbeidet vil ta mer enn en uke, men understreker at det er vanskelig å gi et tidsanslag.

Bakgrunn: Norsk skip gikk på grunn

Eksperter tror det vil ta flere uker å frigjøre skipet, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Oseanograf Simon Boxall ved universitetet i Southampton mener det ikke er noen grunn til å forhaste seg.

– Det er bedre at de bruker flere uker på å få gjort det riktig enn å bruke dager på å gjøre det feil, sier han til DPA.

Se video: Her ankommer redningsmannskapet

Mannskaper gikk mandag om bord i skipet for å undersøke hvordan det har tatt skade av grunnstøtingen. Skroget ser ut til å være intakt og det har ikke vært noen lekkasje av de over 500 tonnene med brenselsolje om bord.

– Vi er ikke ute etter en rask løsning her, sa Hugh Shaw i kystvakten mandag.

Marine Accident Investigation Branch (MAIB) etterforsker nå hendelsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus