Meny

Island og EU:

Island vil trekke tilbake sin EU-søknad

ISLAND OG EU: Medlemskapsprosessen ved veis ende, varsler statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson, her under et besøk på Stortinget. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministeren varsler vedtak om endelig å legge Islands medlemskapstanker på is.

Islands statsminister Sigmundur David Gunnlaugssson varsler at landet med det første formelt vil trekke tilbake sin søknad om EU-medlemskap, melder MBL.is.

Dette har lenge ligget i kortene etter regjeringsskiftet i fjor, da Senterpartiets søsterparti Fremskrittspartiet, overtok ledelsen av en regjering der også Høyres søsterparti Selvstendighetspartiet er med.

Sosialdemokratene er eneste parti på Island som helhjertet har ønsket medlemskap i EU.

Les også: Lørdag tar EU-motstanderne makta på Island

Det var sosialdemokratenes daværende utenriksminister Össur Skarphedinsson som i juli 2009 overleverte EU-søknaden til Sveriges Carl Bildt, med ABC Nyheter som eneste norske avis til stede.

Les også: Søkte seg inn i EU

Statsminister Gunnlaugsson ventes også å oppheve restriksjonene på kapitalflyt som har vært i kraft siden finanskrisen rammet Island.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus