Meny

Khalid Ahmed blir kastet ut av Norge

Khalid Ahmed var til stede under rettssaken mot Anders Behring Breivik i mai 2012. Ahmed var en av de overlevende på Utøya, men mistet sin ene bror i terroren. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Ap-politiker Khalid Ahmed (39) blir kastet ut av Norge etter at han oppga falsk identitet da han kom til Norge som asylsøker i 2002. Anken hans er avvist av Utlendingsnemnda (UNE).

Ahmed innrømmet i 2013 at han løy om hvor han kom fra da han fikk opphold i Norge i 2002. Han kom ikke fra Somalia, slik han oppga til norske myndigheter, men fra Djibouti.

Med falsk identitet ble Ahmed en profilert lokalpolitiker i Hamar og Hedmark, der han har representert Arbeiderpartiet både i kommunestyret og på fylkestinget i Hedmark. Etter at han ble avslørt sa han fra seg alle politiske verv. Han ble senere dømt til fire måneders fengsel.

Høsten 2013 ble 39-åringen, som har skiftet navn til Benjamin Ahmed, utvist fra Norge og fratatt statsborgerskapet. Vedtaket ble anket, og nå har lokalpolitikeren i Hamar fått avslag på anken, skriver Hamar Arbeiderblad, som siterer Ahmeds Facebook-side.

Ahmed sier følgende en kort kommentar til NRK

– Jeg er ikke så trist, fordi jeg var 50 prosent forberedt på avslag, men men it's life.

På grunnlag av de falske opplysningene fikk også hans to yngre brødre og foreldrene til Ahmed opphold i Norge.

Norske utlendingsmyndigheter vurderer også utlendingssakene til hans gjenlevende bror og hans foreldre, skrev VG i november i fjor.

Ahmed overlevde Utøya-massakren, men mistet sin ene bror, Ismail.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus