Meny

Håper obduksjon kan gi svar etter dødsbrannen i Nedre Eiker

Tre personer er funnet omkommet etter en brann i et rekkehus i Solbergelva i Buskerud søndag. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet håper obduksjon kan kaste lys over hva som skjedde i rekkehusleiligheten i Nedre Eiker der tre mennesker ble funnet døde etter en brann søndag.

Mandag ettermiddag opplyste Søndre Buskerud politidistrikt at de venter en foreløpig obduksjonsrapport og identitet fra Rettsmedisinsk institutt på de tre i løpet av tirsdag. Utover det er politiet svært sparsomme med opplysninger om saken og oppgir at det ikke vil bli gitt ytterligere informasjon om brannen.

– Vi kan ikke si noe om årsaken til brannen. Vi avventer blant annet obduksjonsrapporten. Den vil sammen med ytterligere undersøkelser på brannstedet kunne gi oss svar på hva som forårsaket denne tragiske brannen, sa lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker mandag.

To kvinner og en mann

De omkomne er to kvinner og en mann. Lensmannen bekrefter overfor Dagbladet at mannen og den ene av de to kvinnene var samboere i leiligheten inntil for kort tid siden. Den andre kvinnen hadde vært på besøk noen dager i forbindelse med nyttårshelgen.

En av kvinnene ble funnet på verandaen, de to andre ble funnet inne i boligen. Politiet tror hun selv ringte og varslet brannvesenet.

– Det er for tidlig å si om det ligger noe kriminelt bak, men det er ikke noe som tyder på at det er flere enn de tre døde som er involvert. Vi er ganske sikre på at brannen startet inne i leiligheten, sa lensmannen til NTB søndag kveld.

Bakgrunn:  Kvinne varslet om brann - omkom selv i ulykken

Bistand fra Kripos

Kripos bistår politiet med tekniske etterforskningsskritt.

– De har teknisk ekspertise for å finne ut om det har vært feil på det elektriske anlegget, og de har brannhund som kan spore eventuell brennbar væske, sier Sorte.

Politiet ble varslet om brannen via AMK klokka 17.38 søndag og var på plass sju minutter senere.

– Etterforskningen vil blant annet bestå av avhør av vitner, pårørende og beboere i leilighetskomplekset. Vi vil også innhente lydlogger og telefontrafikk som kan gi oss et bilde av hva som har skjedd. Dette arbeidet er i gang, sier lensmannen.

Det er åtte boenheter i leilighetskomplekset, og flere personer ble evakuert. På grunn av den kraftige røykutviklingen ble også beboere fra noen hus i nærheten, evakuert.

Fire personene ble kjørt til sykehus og to til legevakt etter å ha fått i seg røyk. Bygningen som det brant i eies av Nedre Eiker kommune.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus