Meny

Rettssaken mot Tsarnajev starter i Boston

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrortiltalte Dzjokhar Tsarnajev må være til stede når rettssaken mot ham starter i Boston mandag. Det første som står på rettens agenda, er å velge en jury.

21-åringen kan bli dømt til dødsstraff for det nyhetsbyrået AFP kaller den mest alvorlige terrorhandlingen på amerikansk jord siden 11. september 2001. Tre personer mistet livet da to bomber gikk av i målområdet under Boston maraton i 2013.

Det er ventet at rettssaken vil vare i tre måneder, og Tsarnajev må være til stede når den føderale retten blir satt i Boston mandag.

Dzjokhars sju år eldre bror ble drept under flukten fra politiet, og forsvarerne er ventet å portrettere den døde broren som hovedmannen og hjernen bak angrepet.

Det er ventet at juryutvelgelsen vil vare i to uker, og så mange som 1.200 mennesker er innkalt som mulige medlemmer. Fram til onsdag vil grupper på 250 mennesker bli brakt inn til retten for å svare på en rekke spørsmål for å finne ut om de er kvalifisert til å bli blant de tolv jurymedlemmene eller de seks varamedlemmene.

Tsarnajev skal forsvares av et lag på fem advokater, blant dem den erfarne advokaten Judy Clarke. Hun har tidligere reddet mange av sine klienter fra dødsstraff, og har blant andre forsvart den såkalte Una-bomberen Ted Kaczynski og Eric Rudolph, som sprengte en bombe under OL i Atlanta i 1996.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus