Meny

Kvinne varslet om brannen som kostet henne livet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet kjenner ikke årsaken til brannen som kostet tre mennesker livet i Nedre Eiker søndag. Politiet tror at en kvinne som døde i brannen, selv ringte og varslet brannvesenet.

– Det er for tidlig å si om det ligger noe kriminelt bak, men det er ikke noe som tyder på at det er flere enn de tre døde som er involvert. Vi er ganske sikre på at brannen startet inne i leiligheten, sier lensmann Torill Sorte til NTB.

Politiet tror at det var en av de omkomne som selv varslet om brannen. De tre personene, en mann og to kvinner, er tatt ut av leiligheten i Solbergelva i Nedre Eiker. Kriminalteknikere har gjennomført undersøkelser på stedet.

– Vi skal etterforske saken, men vet ikke hva som er årsaken. Kripos blir bedt om bistand til identifikasjon og muligens til de tekniske undersøkelsene. Det er ikke bedt om videre etterforskningshjelp, legger lensmannen til.

Flere til sykehus

Det er fire boenheter i rekkehuset, og flere personer ble evakuert. På grunn av den kraftige røykutviklingen ble også beboere fra noen hus som lå i nærheten, evakuert.

Fire personer er kjørt til sykehus og to til legevakt etter å ha fått i seg røyk.

– Røykdykkere har vært gjennom bygningen og ingen flere enn de tre omkomne er funnet. Klokken 19.02 meldte brannvesenet at de har kontroll, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

– Det er ringt og varslet om brannen fra selve leiligheten. Den telefonen som det er ringt fra, er funnet på stedet, forteller Sorte.

Vitne meldte fra

110-sentralen i Vestviken opplyser at mannskaper fra Drammen, Nedre Eiker og Øvre Eiker ble sendt til rekkehuset, som ligger i Gamle riksvei i Nedre Eiker.

De tre omkomne er ikke formelt identifisert, men politiet har en formening om hvem de er og har varslet de pårørende. Det er foreløpig ikke mulig å si noe om årsaken til brannen, og de døde vil bli obdusert, opplyser politiet.

– Vi har bare en tanke om hvem de omkomne er, derfor kan vi ikke si mer om dem nå, legger lensmannen til.

Kriminalteknikere startet sent søndag kveld undersøkelser på stedet. Brannen var natt til mandag slukket, men brannvesenet var på stedet gjennom natten i tilfelle flammene skulle blusse opp igjen, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt.

Kriseteam

Politiet ble varslet om brannen via AMK klokken 17.38 søndag.

Ordfører Bent Inge Bye (Ap) i Nedre Eiker kommune har koblet inn kriseteamet.

– Vi har tilbudt de pårørende og berørte å samles i rådhuset. Der vil de få nødvendig helsehjelp og annen oppfølging. Vi vil også skaffe husly til dem som har mistet hjemmet sitt, sa Bye til NTB søndag kveld.

Kommunen har opprettet en krisetelefon med nummer 908 39 664, og Nedre Eiker kirke har åpnet dørene.

– Dørene er åpne for alle som vil sitte stille, tenne lys eller snakke med en prest, sier kirkeverge Eva Trogstad til Drammens Tidende.

Forsidefoto: Vegard M. Aas.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus