18-åring pågrepet etter brann i Skien

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 18 år gammel mann er pågrepet og siktet etter mordbrannparagrafen for å ha tent på en brann i en leilighetsbygning i Skien sentrum søndag morgen. Ingen kom til skade i brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var sterk røykutvikling på stedet, og ti beboere ble evakuert. Politiet sier det er for tidlig å si noe om hvor store de materielle skadene er.

– Den pågrepne er fra Grenland. Han er født i 1996 og er 18 år gammel. Han ble pågrepet på grunn av observasjoner politiet gjorde på stedet og hva vi har funnet ut så langt i etterforskningen, sier politijurist Guro Siljan i Telemark politidistrikt til NTB.

Mordbrannparagrafen

18-åringen ble avhørt søndag. Politiet etterforsker saken både teknisk og taktisk.

– Han er siktet for overtredelse av paragraf 148 i straffeloven, den såkalte mordbrannparagrafen. Ingen personer kom til skade i brannen, men faren for at det kunne skje, gjør at han er siktet for mordbrann, forteller Siljan.

Politiet vil mandag formiddag ta stilling til om mannen skal framstilles for varetektsfengsling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke beboer

Alle nødetater rykket ut til bygningen i Kverndalsgata etter at brannen brøt ut. Brannvesenet slukket brannen i løpet av kort tid, og de evakuerte kunne deretter vende tilbake til leilighetene sine for å lufte ut røyk.

Politiet har tidligere vært i kontakt med 18-åringen, men Siljan vil ikke si hvilke forhold det gjaldt.

– Han er ikke beboer på stedet og har ingen kjent tilknytning til adressen. Vi har noen antakelser om hvordan brannen ble påtent, men jeg kan ikke uttale meg om det siden vi er i den innledende fasen av etterforskningen, sier hun.