Meny

Kraftig eksplosjon i Mogadishu

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En selvmordsbomber i bil drepte fire sivile i nærheten av den internasjonale flyplassen i Somalias hovedstad Mogadishu, ifølge somalisk politi.

– Det var en bilbombeeksplosjon i nærheten av Afisiyone-området. Vi får opplysninger om at en selvmordsbomber kjørte en bil fylt med eksplosiver inn i en lastebil, sier Ahmed Adan i det somaliske politiet.

Den tungt bevoktede internasjonale flyplassen ligger i området. Flyplassområdet huser både den somaliske regjeringshæren, en rekke ambassader og Den afrikanske unions (AU) fredsbevarende styrker.

Styrkene kjemper mot opprørere fra al-Shabaab, som tidligere har påtatt seg ansvaret for lignende angrep.

Angrepet søndag skjedde da sikkerhetsstyrker skulle sjekke et tips om at bilen var fylt med eksplosiver, ifølge innenriksdepartementet i Mogadishu.

– Men den eksploderte, og fire sivile ble drept, i tillegg til bombemannen, sier talsperson Mohamed Yusuf i departementet.

Øyevitner forteller at sikkerhetsstyrker åpnet ild for å spre tilskuerne som kom til stedet etter eksplosjonen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters' kilder fant eksplosjonen sted på en av veiene inn til sentrum av byen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus