Meny

Flere døde funnet etter AirAsia-styrten

Indonesiske redningsmannskaper bærer ut en av de omkomne fra det styrtede AirAsia-flyet som styrtet for en uke siden. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesiske redningsmannskaper har hentet ytterligere fire lik opp fra Javasjøen der passasjerflyet fra AirAsia styrtet for en uke siden.

Dermed er til sammen 34 omkomne funnet og brakt i land, opplyser sjefen for den indonesiske redningstjenesten, Bambang Soelistyo, ifølge BBC. Også flere vrakdeler som stammer fra flyet er funnet.

Redningsmannskapene er ganske sikre på hvor de tror det styrtede flyet ligger. Men dårlig vær og ugunstige havstrømmer har gjort det vanskelig for dykkere å ta seg ned til vraket. Strømmene gjør blant annet at sikten under vann er svært dårlig.

Airbus A320-maskinen fra det indonesiske lavprisselskapet styrtet forrige søndag på vei fra byen Surabaya i Indonesia til Singapore. Flyet hadde 162 personer om bord.

Dårlig vær og ising i motoren kan ifølge indonesiske myndigheter ha vært årsak til ulykken.

Les mer: Tror AirAsia-flyet fikk is i motoren

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus