Meny

Egypt avviser trusselpåstand fra Amal Clooney

Tv-journalisten Mohamed Fahmys advokat, Amal Clooney, hevder at hun ble truet fordi hun kritiserte det egyptiske rettsvesenet. Foto: AFP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypt avviser påstanden fra den britiske menneskerettsadvokaten Amal Clooney om at egyptiske myndigheter truet med å pågripe henne dersom hun kom til Egypt.

En talsmann for det egyptiske innenriksdepartementet sier han ikke skjønner hvor hun har det fra, og ber henne fortelle hvem som truet henne.

– Vi har ingenting imot henne. Hun burde si eksakt hvem det var som angivelig skal ha kommet med trusselen.

Fredag sa Amal Clooney til avisa The Guardian at egyptiske myndigheter truet med å pågripe henne fordi hun påpekte mangler i landets rettsvesen.

Bakgrunn: Amal Clooney sier hun ble truet i Egypt

Clooney, som giftet seg med Hollywood-stjernen George Clooney i fjor, representerer en av de tre Al Jazeera-journalistene som har sittet fengslet i Kairo i et år, anklaget for å ha samarbeidet med Det muslimske brorskap.

I fjor bidro hun i en rapport for den internasjonale advokatforeningen IBA i februar i fjor. Den stilte spørsmål ved dommere og påtalemyndighetens uavhengighet i Egypt.

– Da jeg dro for å lansere rapporten, stanset de oss først fra å gjøre det i Kairo, sier Clooney i et intervju med avisa The Guardian fredag.

– De sa: «Kritiserer rapporten hæren, domstolene eller regjeringen?» Vi sa: «Vel, ja». De sa: «Da så, da risikerer du å bli pågrepet», forteller hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus