Søk under vann etter savnet 18-åring

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir søndag gjort søk under vann i et forsøk på å finne 18-åringen som forsvant etter et trafikkuhell på Sotra i Hordaland torsdag. Politiet antar at han er omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søkene blir gjennomført med undervannsubåt og sonar, opplyser operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

– Vi starter så snart det blir lyst og holder på så lenge det fortsatt er lys. I løpet av ettermiddagen blir det gjort en evaluering på hva man skal gjøre videre dersom det ikke blir gjort noen funn, sier Steimler til NTB søndag morgen.

Den 18 år gamle mannen forsvant etter en trafikkulykke på Ekerhovd på Sotra tidlig torsdag. Både han og en 17 år gammel kamerat stakk fra stedet før politiet kom, men kameraten meldte seg senere.

– Vi begynner undervannssøket i nærheten av stedet der ulykken skjedde. Det er samtidig hentet ut rapporter om strømforhold, og disse vil bli vurdert med tanke på hvor det er hensiktsmessig å søke, sier Steimler.

Det blir ikke gjort flere søk på land i denne omgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Leteaksjonen er avsluttet som redningsaksjon. Det er nå gått over i en ny fase der man søker etter en antatt omkommet person, sier Steimler.

Til sammen 180 personer deltok i letingen på land fredag og lørdag, deriblant 65 frivillige. Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder bidro alle med folk.