Meny

Åtte savnet etter at lasteskip kantret nord for Skottland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskapet på åtte fryktes omkommet etter at et lasteskip på vei fra Danmark til England kantret utenfor nordkysten av Skottland.

Det 83 meter lange tørrlastskipet Cemfjord var på vei fra Aalborg til Runcorn nær Liverpool med 2.000 tonn sement om bord.

Skipet, som ble bygd i 1984, er eid av et tysk rederi, men registrert på Kypros. Mannskapet besto av én filippiner og sju polakker.

Skipet ble sist sett fredag ettermiddag. Ett døgn senere ble det observert av en passerende ferje om lag 24 kilometer nordøst for Wick. Bare baugen stakk da opp av vannet.

Dårlig vær

Fire redningsskøyter og to redningshelikoptre deltar i letingen etter mannskapet, men det er dårlig vær i området og letingen er vanskelig.

Skipet sendte aldri ut noe nødsignal, og en talsmann for redningsmannskapene mener at det må ha kantret svært raskt.

– Det er veldig, veldig underlig, særlig når man vet hvor mye vær-teknologi som fins nå. Uansett hva som skjedde, så må det ha skjedd svært raskt, sier Bill Farquhar.

Gikk på grunn

Cemfjord har også tidligere vært i nyhetene, da med russisk kaptein.

30. juli i fjor gikk Cemfjord på grunn ved Læsø i Danmark, på vei fra Aalborg til Goole i England med 2.100 tonn sement om bord. Kapteinen medga at han var full og godtok enn bot på 10.000 danske kroner etter grunnstøtingen.

Det tyske rederiet erstattet senere den russiske kapteinen med en annen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus