Meny

Nord-Korea hardt ut mot USA

Nord-Koreas leder Kim Jong-un går hardt ut mot USA, som nylig innførte nye sanksjoner mot landet. Foto. Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea anklager USA for å føre en fiendtlig politikk mot landet, etter at president Barack Obama varslet nye sanksjoner som svar på hackerangrepet mot filmselskapet Sony Pictures.

– Den politikk USA fortsetter med å føre for å kue Nord-Korea, skaper helt unødvendig ondt blod og vil kun styrke vår besluttsomhet og vilje til å forsvare landets suverenitet, sier en talsmann for nordkoreansk UD.

Bakgrunn: USA med sanksjoner mot Nord-Korea

USA anklager Nord-Korea for å ha stått bak hackingen av Sony Pictures før jul, noe ledelsen i Pyongyang nekter for.

Motivet for hackingen skal ifølge amerikanerne ha vært misnøye med den Sony-produserte filmkomedien «The Interview» som handler om et attentat mot Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Les også: Nord-Koreas leder åpen for toppmøte

Dataeksperter har stilt spørsmål ved påstanden om at Nord-Korea sto bak det massive hackerangrepet, mens amerikanske myndigheter fastholder at det i alle fall var Pyongyang som var oppdragsgiver.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus