Meny

Norman Atlantic: Brann hindrer søk etter ofre i ferja

Den utbrente ferja Norman Atlantic ligger til kai i Brindisi lørdag. Fortsatt er temperaturen for høy i deler av ferja til at mannskaper kan gjennomsøke den. Foto: Ciro De Luca / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterk varme fra flammene som fortsatt brenner inne i ferja Norman Atlantic, hindrer italienske mannskaper i å gjennomsøke ferjas bildekk og lasterom.

Deler av fartøyet brenner fortsatt lørdag, nesten en uke etter at brannen brøt ut i ferja da den var på vei fra Hellas til Italia, melder BBC. Fartøyet ligger nå i Brindisi.

Norman Atlantic ble fredag slept til havnebyen, som ligger i regionen Puglia i Italia. Italienske myndigheter frykter at det kan være flere døde passasjerer eller ulovlige flyktninger i skipets utbrente deler.

Les også: Norman Atlantic slept til havn i Brindisi

Det tok redningsmannskapene mer enn to dager å berge 477 overlevende fra ferja etter at den startet å brenne utenfor Korfu forrige søndag. Minst 13 mennesker omkom, men det fryktes det at dødstallet kan stige når ferja omsider blir gjennomsøkt.

Temperaturen er fortsatt svært høy inne på bildekket, opplyser havnedirektør Mario Valente til Reuters lørdag. Røyk siver fortsatt ut fra den utbrente ferja.

– Det kommer til å ta noen dager før alle flammene er helt slukket, sier Valente.

Les også: Norman Atlantic i havn i Brindisi

Etterforskerne og letemannskapene trenger «litt mer tid» før de kan komme seg ned i lasterommet, tilføyer han.

Greske myndigheter sier 19 personer er savnet, mens statsadvokat Giuseppe Volpe i Bari lørdag nedjusterte sitt anslag på savnede fra 98 til «10 til 15».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus