Meny

Mannskap fra norsk skip tok kontroll over flyktningskip

Her blir spøkelsesskipet Ezadeen tauet inn mot Italia av det islandske kystvaktskipet Tyr. Foto: NTB scanpix / Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En maskinist og en elektriker fra det norskregistrerte skipet Höegh London ble fløyet om bord og tok kontroll over skipet Ezadeen som var på vei mot Italia fredag med flere hundre flyktninger om bord.

For andre gang på få dager måtte den italienske kystvakta fredag ta seg om bord i et skrøpelig skip på vei mot landet, stappfullt av flyktninger, men uten noen som styrte det.

– Natt til i dag ble det norskregistrerte bilskipet Höegh London anmodet om å bistå en redningsaksjon for å lokalisere og få kontroll på skipet Ezadeen. Det viste seg å være fullt av flyktninger, fått motorstopp og drev mot Italia, sier avdelingsdirektør Håkon Svane i Norges Rederiforbund til NRK.

Les også: Flyktningene får legehjelp

– Italiensk kystvakt tok initiativet til å fly to fra mannskapet til det norskregistrerte skipet, en maskinist og en elektriker, to erfarne folk, over til Ezadeen, sier Svane.

Skipet kom trolig fra Syria, og hadde minst 450 flyktninger om bord.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus