Meny

18-åring savnet etter at han stakk fra politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leteaksjonen etter 18-åringen som er savnet etter en bilulykke på Sotra torsdag morgen, fortsetter utover natten. Politiet frykter gutten ligger skadd et sted.

18-åringen var én av to personer som var involvert i en trafikkulykke på Sotra vest for Bergen tidlig torsdag.

Begge stakk fra stedet da politiet kom, men den ene meldte seg senere. Siden fredag morgen har letemannskaper lett med hund etter 18-åringen.

– Leteaksjonen kommer til å fortsette utover natten, men med redusert styrke. Så tar vi den opp igjen for fullt når det blir dagslys, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Hordaland-politiet til NTB.

Fått inn flere tips

– Parallelt jobber vi med etterretningsopplysninger, og det kommer inn flere tips vi sjekker ut, sier hun.

Politiet har to teorier: Enten ligger 18-åringen skadd et sted i terrenget, eller så har han stukket av fra politiet og skjuler seg. Venner og familie har heller ikke hørt noe fra ham.

– Det var mistanke om ruskjøring da vi oppdaget ulykken, så det kan ha vært derfor han stakk av, sier operasjonslederen, som avkrefter at 18-åringen var etterlyst for andre ting da han stakk av.

Ventet med å starte leteaksjon

Ut fra funnet av bilen er det heller ingenting som tyder på at han kan ha blitt skadd i selve ulykken, får NTB opplyst.

Politiet antok først at 18-åringen hadde klart å stikke av fra politiet, og at det ikke var behov for en leteaksjon, skriver Bergens Tidende.

Først klokken 17 torsdag ble gutten erklært savnet. Politiet har hatt tett kontakt med hans familie.

18-åringens mor sier til VG at hun er glad for at så mange deltar i søket. Flere personer i vennekretsen, lokalsamfunnet og familien deltok i leteaksjonen fredag.

Politiet har også gått ut med navn og bilde av 18-åringen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus