Meny

Norman Atlantic slept til havn i Brindisi

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den utbrente ferja Norman Atlantic ble fredag slept til den italienske havnebyen Brindisi. Der skal etterforskerne undersøke om det er flere døde om bord.

Så langt er det slått fast at brannen kostet minst 13 menneskeliv. Italienske myndigheter frykter at det kan være flere døde passasjerer eller ulovlige flyktninger i skipets utbrente lugarer, og de advarer om at dødstallet kan stige de nærmeste dagene.

Dramatisk brann

Ferja begynte å brenne utenfor Korfu natt til søndag. Den var da på vei mellom Hellas og Italia.

Arbeidet med å taue den til land er blitt utsatt på grunn av dårlig vær. Skipet har befunnet seg i albansk farvann, men Albania har godtatt at skipet taues til Italia.

Les også: Norman Atlantic tauet i land i morgentimene

Den italienske kystvakten sa torsdag at 477 mennesker ble berget fra skipet. Fortsatt hersker det imidlertid forvirring om hvor mange som faktisk var om bord, fordi flere av de overlevende ikke sto på passasjerlistene.

Fra 18 til 98 savnede

Den greske kystvakten sa torsdag at 18 personer ikke er gjort rede for, mens statsadvokat i Bari, Giuseppe Volpe, mener dette tallet er så høyt som 98.

– Ettersom skipet uten tvil fraktet ulovlige flyktninger som trolig hadde gjemt seg i lasterommet, frykter vi at vi kan finne mange døde når vi får tauet inn skipet, sa Volpe.

Bari ligger nord for Brindisi og er hovedstaden i regionen Puglia.

Les også: Frykter dødstallet vil stige når vraket undersøkes

– Gjorde alt vi kunne

I sin nyttårstale roste Italias statsminister Matteo Renzi redningsmannskapene for innsatsen og berømmet også ferjas kaptein, Argilio Giacomazzi, for å ha blitt om bord til alle passasjerer og mannskap var evakuert.

Evakuerte passasjerer har imidlertid kritisert besetningen for å ikke vite hva de skulle gjøre da ferja begynte å brenne.

– Vi gjorde alt vi kunne. Jeg ville frakte dem trygt hjem, sier kaptein Giacomazzi om de døde og savnede.

Les også: Skal taue utbrent ferje til Brindisi

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus