Meny

Flere funn i søket etter AirAsia-flyet

SØKER: Redningsmannskapene har funnet flere deler, men mangler fortsatt ferdsskriveren. (Foto: Reuters / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det styrtede AirAsia-flyets hale og ytterligere 20 omkomne ble funnet da letemannskaper trappet opp søket i Javasjøen fredag.

Et indonesisk marineskip fant fredag flyets hale på havbunnen, ifølge skipets kaptein.

– Vi klarte å spore opp halen på flyet ved hjelp av en sidesøkende sonar, sier Yayan Sofyan til Metro TV. Ifølge kapteinen ligger halen på 29 meters dybde.

Fredag ble også 20 lik funnet, ifølge sjefen for Indonesias redningstjeneste, Bambang Sulistyo. 30 omkomne er dermed hentet opp av sjøen siden flyet styrtet 28. desember.

God værforhold

Letingen etter flyet har blitt utsatt gjentatte ganger på grunn av dårlig vær. Fredag var værforholdene gode nok for dykkerne til å søke i sjøen, og helikoptre kunne bidra fra lufta.

– Vi prioriterer å finne hoveddelen av vraket og ferdskriveren, sier Bambang.

Skip med sonarteknologi gjennomsøker området etter flyskroget. Minst tre indonesiske skip, ett fra Singapore og ett fra USA er også med i letingen. Fem undervannsmikrofoner, såkalte hydrofoner, skal også utplasseres for å forsøke å fange opp lydsignaler under vannet.

– Været er ganske bra denne morgenen, men det regner fortsatt lett. Vår tidligere erfaring tilsier at været kan bli mer uvennlig senere på dagen, sier Bambang.

Håper på svar

Åtte av de omkomne er sendt til identifisering i Surabaya hvor AirAsia-flyet lettet fra.

Et sonarbilde fra leteområdet viser en stor, mørk gjenstand på havbunnen i Javasjøen, men det er ikke bekreftet at dette er flyet som styrtet med 162 mennesker om bord forrige uke.

Letingen etter flyet ble trappet opp fredag.

– Vi håper på bedre resultater i dag, sier Bambang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus