Politiet: – Far (47) var i en livskrise

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet bekrefter fredag at det var den 47 år gamle mannen i Levanger som drepte sin 17 år gamle sønn før han tok sitt eget liv. – Fant et brev fra far på gården, sier lensmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om etterforskningen så langt viser rekkefølgen de to døde i – og dermed at det var faren som drepte sønnen – vet ikke politiet nøyaktig når de to døde.

– Vi vet at far var i live natt til nyttårsaften da han sendte en melding til en bekjent ved 3-tiden. Ut fra formen på den meldingen, tror vi sønnen var død da, sier politiadvokat Tove Jensen Røddesnes i Nord-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse fredag.

Bakgrunn: To menn funnet døde på gård i Levanger

Livskrise

Den 17 år gamle sønnen ble funnet i gangen i huset der de to bodde, mens faren ble funnet ved låvebrua på gården. Ingen andre var til stede da de to døde. Politiet har ikke mistanke om at noen andre er involvert i saken.

Politiet jobber fortsatt med å finne ut hva motivet for drapet og selvdrapet var, men knytter det til det de beskriver som en livskrise for faren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har funnet et brev på stedet som bekrefter teorien om at han var i en alvorlig livskrise, sier Levanger-lensmann Anne B. Ulvin.

– Hvorfor?

På pressekonferansen fredag gjentok politiet at verken faren eller sønnen var kjent av politiet fra før.

– Det var ingen grunn til bekymring i forkant, sier Ulvin. Forholdet mellom de to beskrives som godt og sterkt, og verken politiet eller de pårørende kjenner til at det skal ha vært noen konflikt mellom dem.

– Det hele fremstår som uventet.

Analyser av tekniske funn på stedet fortsetter også parallelt med den øvrige etterforskningen av saken, opplyser Røddesnes.

– Vi fortsetter å se mer på hva som har skjedd. «Hvorfor» er et stort spørsmål, sier politiadvokaten, men legger til at det kan være flere spørsmål som aldri vil bli besvart i denne saken.

Minnestund på skolen

Ordfører Robert Svarva (Ap) i Levanger sier krisestaben samlet seg så fort de ble varslet om funnet av de to døde onsdag.

– Siden det har vi jobbet for å hjelpe de pårørende. Det er et arbeid som pågår kontinuerlig og så lenge det er behov for det, sier Svarva. Han sier også at andre som ønsker hjelp, skal få det.

– Vi har også kontaktet skolen 17-åringen gikk på, og der vil det bli holdt en minnestund mandag.