Meny

Trapper opp søket etter AirAsia-flyet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søket etter de såkalte svarte boksene fra det styrtede AirAsia-flyet var fredag i full gang. Totalt 16 lik er hentet opp av sjøen.

Letingen etter svar på hva som skjedde med flyet og de 162 menneskene om bord, har blitt utsatt gjentatte ganger på grunn av dårlig vær. Fem dager etter at flyet styrtet i Javasjøen, var værforholdene gode nok for dykkerne til å søke i sjøen, og helikoptre kunne bidra fra lufta.

– Vi prioriterer å finne hoveddelen av vraket og ferdskriveren, sier sjefen for Indonesias redningstjeneste, Bambang Sulistyo.

Les også: Høy sjø hindrer dykkere i å hente opp døde

Skip med sonarteknologi gjennomsøker området etter flyskroget. Minst tre indonesiske skip, ett fra Singapore og ett fra USA er også med i letingen. Fem undervannsmikrofoner, såkalte hydrofoner, skal også utplasseres for å forsøke å fange opp lydsignaler under vannet.

– Været er ganske bra denne morgenen, men det regner fortsatt lett. Vår tidligere erfaring tilsier at været kan bli mer uvennlig senere på dagen, sier Bambang.

Et sonarbilde fra leteområdet viser en stor, mørk gjenstand på havbunnen i Javasjøen, men det men det er ikke bekreftet at dette er flyet.

Åtte av de omkomne sendt til identifisering i Surabaya hvor AirAsia-flyet lettet fra.

– Vi håper på bedre resultater i dag, sier Bambang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus