Meny

Kinesisk selskap snuser på Flytoget og T-banen

KINATOG?: Flytoget kan få kinesiske eier. (Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eieren av T-banen i Hongkong, MTR, ser på overtakelse av Flytoget og T-banen i Oslo som interessant. Selskapet overtok T-banen i Stockholm for fem år siden.

Selskapets Norden-avdeling, MTR Nordic, har fått med seg debatten i Norge om privatisering av Flytoget.

– Vi følger godt med på den slags muligheter. Både flytoget og T-banen i Oslo er interessant, sier konsernsjef Peter Viinapuu i MTR Nordic til Dagens Næringsliv.

Han opplyser at Norden, på grunn av lav risiko for korrupsjon, samt avregulering innen samferdsel, er et viktig vekstmarked for MTR. Han viser til overtakelsen av T-banen i Stockholm for fem år siden, og sier T-banen i Oslo er av interesse.

– Det har vi diskutert med Oslo kommune. I Stockholm har vi vist at privatisering ga økt tilfredshet og bedre punktlighet, sier Viinapuu.

Samferdselsbyråd Guri Melby (V) i Oslo sier det er uaktuelt å diskutere privatisering av kollektivtrafikken i Oslo nå.

– Dagens ordning ble senest vedtatt av bystyret i fjor høst. Sporveien er midt inne i et effektiviseringsprogram og er fredet ut 2015. Så har bystyret sagt at det vil komme tilbake med en ny vurdering etter det, sier Melby. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus