Meny

– Jeg er den samme som jeg alltid har vært

– Jeg er den samme som jeg alltid har vært

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen avviser at hun har forandret seg etter at hun ble finansminister.

Siv Jensen har siden hun ble finansminister fått kritikk for å være usynlig i samfunnsdebatten.

Overgangen fra partileder i et opposisjonsparti til partileder og finansminister i en mindretallsregjering har vært stor.

Det innrømmer Frp-lederen i et stort intervju med TV 2.

– Jeg er den samme som jeg alltid har vært, men det er jo sånn at forskjellen på å være i opposisjon og posisjon, er at vi nå gjennomfører Frp-politikk hver eneste dag. Jeg trenger ikke å være mot noe lenger. Nå er jeg for alt regjeringen gjør, sier hun.

Se hele intervjuet i videoen øverst i saken

Les også: Siv Jensen: Frp-fall skyldes opposisjonens svartmaling

– Det svinger

Fra valgresultatet på 16,3 prosent, sank partiet ned på et snitt på 10-tallet i månedene etter at forslaget til statsbudsjett lagt fram.

Med det har hver fjerde velger forsvunnet fra partiet. Jensen innrømmer at meningsmålingene har vært dårlige.

– Ja, og jeg har vært med så lenge nå at jeg har visst følgende: Jeg har ledet Fremskrittspartiet når vi har hatt høyere målinger enn det som ble valgresultatet, og jeg har ledet oss gjennom perioder når vi har målinger lavere enn valgresultatet. Jeg vet at det svinger. Derfor er jeg glad for at mange velgere har satt seg på gjerdet, sier hun til TV 2.

Les også: Siv Jensen: – Det er ingen krise

TRANGERE TIDER: Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg på plass i Stortinget. Sammen skal de styre Norge gjennom trangere økonomiske tider. Foto: NTB scanpixTRANGERE TIDER: Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg på plass i Stortinget. Sammen skal de styre Norge gjennom trangere økonomiske tider. Foto: NTB scanpix

– Ingen ny finanskrise

De siste månedene har flere økonomer varslet trangere økonomiske tider i Norge. Det er spesielt den lave oljeprisen som har fått varsellampene til å lyse rødt.

Frp-lederen forteller at statsbudsjettet handler om å møte en omstilling, og at det ikke behøves strakstiltak for å møte dagens situasjon.

– Ikke akkurat nå. Det er viktig å huske på at det vi går inn i nå, ikke er en finanskrise. Finanskrisen krevde av oss en midlertidig tiltakspakke for at vi skulle komme tilbake til normalsituasjonen. Det vi nå skal gjøre er ikke å gå tilbake til normalsituasjonen, men finne en ny normal. Og da betyr skatt noe, sier Jensen.

Les også: Vi må ta dette veldig alvorlig. Dette er en stor endring i norsk økonomi

– Må ta diskusjonen

Hun har tidligere uttalt at det vil bli nødvendig med en diskusjon om skattenivået i tiden som kommer.

– Ap kan mislike dette veldig mye, men kommer ikke unna en nødvendig diskusjon om skattenivået i tiden som kommer. Det er avgjørende for konkurranseevnen til norsk næringsliv og evnen til å få nye gründere, bedrifter og nye arbeidsplasser, har hun uttalt til Dagens Næringsliv.

– Vi har lenge visst at vi skulle møte en tid for omstilling av norsk økonomi. Nå er den her. Vi pekte i statsbudsjettet både på at oljeinvesteringene skulle falle neste år og usikkerheten om oljeprisen. Det som er hevet over tvil, er at dette er en omstilling, ikke en krise, sa hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus