Meny

Kian ble årets nyttårsbarn

NYTTÅRSBARN: Kian Wilhelm Siem Swainsbury var 3.460 gram og 52 centimeter lang da han kom til verden klokken 00.00.10 1. januar 2015. Foto: Privat / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets nyttårsbarn heter Kian Wilhelm Siem Swainsbury og ble født på Akershus universitetssykehus i Lørenskog ti sekunder over midnatt 1. januar 2015.

– Jeg trodde ikke vi skulle rekke det. Sist jeg så på klokken mens jeg lå der, var det et kvarter til midnatt. Så så jeg at mannen min og jordmor sto og lo, sier nyttårsbarnets mor Lisa Siem Johnsen (33) til NTB.

Kian var 3.460 gram og 52 centimeter lang da han kom til verden klokken 00.00.10. Gutten lot virkelig vente på seg, forteller den stolte moren. Nyttårsbarnet skulle ifølge terminen vært født lille julaften.

Alt står bra til med mor, far og barn.

– Her er det bare lykke. Det er helt fantastisk, sier Lisa.

England og Lofoten

Fødselen kom i gang for fullt rundt 15 minutter før midnatt, forteller Kians far Adam Swainsbury (42).

– Jeg tenkte ikke så mye på tiden, jeg håpet bare at mor og barn hadde det bra. Jeg var nervøs, forteller han til NTB.

– Han er kjempefin. Han har mørkt hår og brune øyne, som moren, sier han.

Far Adam er fra England, mens mor Lisa er fra Lofoten. Kian, som er parets første barn sammen, får de trolig ta med seg hjem til Kløfta i Ullensaker kommune lørdag.

Flere nyttårsbarn

Også jordmoren som tok imot Kian, er stolt.

– Det er veldig stas at Ahus får et nyttårsbarn igjen, det er noen år siden sist, sier Rine Stark-Olsen til NTB.

Sist årets nyttårsbarn ble født på sykehuset var i 2006, da en jente kom til verden 15 minutter etter midnatt. Sykehuset har om lag 5.000 fødsler hvert år.

Det første barnet som ble født etter midnatt på Ullevål sykehus i Oslo, kom klokken 00.27. Ved St. Olavs hospital i Trondheim skjedde årets første fødsel klokken 02.07. Nyttårsbarnet i Bergen ble født først klokken 05.05, mens det ved Universitetssykehuset i Nord-Norge kom til verden klokken 02.23.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus