BBC: To nye omkomne funnet etter AirAsia-ulykken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høy sjø hindrer dykkere i å undersøke det som indonesiske myndigheter tror er vraket etter passasjerflyet i Javasjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Indonesiske myndigheter har bekreftet at sju lik er hentet opp fra sjøen. Torsdag opplyser ikke navngitte tjenestemenn til BBC at ytterligere to omkomne er funnet.

Et sonarbilde fra området der det ble funnet vrakrester og omkomne i vannoverflaten tirsdag, viser en stor, mørk gjenstand på havbunnen i Javasjøen.

Les også: Har funnet flyet

Letearbeidet har blitt utsatt gjentatte ganger på grunn av dårlig vær i området, og nærmere 50 dykkere sto torsdag klare til å lete etter svar.

– Jeg håper at de siste opplysningene er korrekte, og at flyet er blitt funnet, sier AirAsia-sjef Tony Fernandes på Twitter torsdag.

– La oss alle håpe sammen. Dette er så viktig, tilføyer han.

Flyet fra AirAsia var på vei fra Surabaya til Singapore med 162 mennesker om bord da det forsvant 42 minutter etter avgang søndag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Lik hentes opp fra sjøen

Flyets ferdskriver og taleregistrator er ennå ikke funnet, og en etterforsker ved luftvernsmyndighetene sier det kan ta en uke å finne den såkalte svarte boksen.

– Det viktigste er å finne hoveddelen av vraket, deretter den svarte boksen, sier Toos Sanitiyoso.

Les også: Omkomne er fraktet til land

Det er ventet at sjøen vil dempes først om fem dager. Den mørke gjenstanden letemannskaper tror er vraket, ligger trolig på rundt 50 meters dyp.