Tre mistet livet i fyrverkeriulykker i Danmark

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre personer mistet livet, mens to andre ble alvorlig skadd i to fyrverkeriulykker i Danmark på nyttårsaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge ulykkene skjedde i Nordjylland, rundt 70 kilometer sør for Aalborg, den ene i Assens og den andre i Skjellerup, ifølge dansk TV 2.

Det er uklart hva som gikk galt, men politiet opplyser torsdag morgen at ulykkene skjedde i forbindelse med avskytingen av såkalte krysantemumbomber ved midnattstider.

– Foreløpige undersøkelser viser at begge ulykkene skjedde i forbindelse med avfyring av krysantemumbomber, der et «bomberør» har blitt brukt til avfyringen, skriver operasjonsleder Heine Hansen i politiet i Nordjylland i en pressemelding.

Dette er en type fyrverkeri som benyttes av profesjonelle og som er ulovlig å bruke for vanlige folk. Det blir skutt høyt opp i luften av en kruttladning i et avfyringsrør.

Les også: Mye fyll og spetakkel ved årets start

Svært alvorlige skader

Selve bomben skal eksplodere i stor høyde og lage et fyrverkeri av lys i en stor sirkel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to skadde mennene ble fløyet til Rigshospitalet i København med luftambulanse, og tilstanden deres er svært alvorlig.

I den ene ulykken omkom en 36 år gammel far i Assens da han forsøkte å fyre opp en krysantemumbombe, ifølge TV 2.

I Skjellerup gikk det galt da en gruppe mennesker i 20-årene forsøkte å fyre opp samme type fyrverkeri i åpent lende kort tid etter midnatt. En 24-åring og en person født på 1980-tallet, døde her, opplyser politiet til fjernsynskanalens nettsider.

Les også: Sju til sykehus etter balkongras i Sverige

Sprengstoffeksperter

Politiet på Nordjylland leter nå etter spor i jakten på personen som har laget de ulovlige krysantemumbombene, forteller vaktsjef Henrik Bech til TV 2 torsdag morgen.

Sprengstoffeksperter fra det danske forsvaret ble natt til torsdag tilkalt for å sikre de to stedene der ulykkene fant sted.

– Av sikkerhetsmessige grunner er Forsvarets ammunisjonsrydningstjeneste rekvirert for å sikre områdene før åstedsundersøkelsene kan gjennomføres, opplyser Hansen.