Meny

Tre mistet livet i fyrverkeriulykker i Danmark

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer mistet livet, mens to andre ble alvorlig skadd i to fyrverkeriulykker i Danmark på nyttårsaften.

Begge ulykkene skjedde i Nordjylland, rundt 70 kilometer sør for Aalborg, den ene i Assens og den andre i Skjellerup, ifølge dansk TV 2.

Det er uklart hva som gikk galt, men politiet opplyser torsdag morgen at ulykkene skjedde i forbindelse med avskytingen av såkalte krysantemumbomber ved midnattstider.

– Foreløpige undersøkelser viser at begge ulykkene skjedde i forbindelse med avfyring av krysantemumbomber, der et «bomberør» har blitt brukt til avfyringen, skriver operasjonsleder Heine Hansen i politiet i Nordjylland i en pressemelding.

Dette er en type fyrverkeri som benyttes av profesjonelle og som er ulovlig å bruke for vanlige folk. Det blir skutt høyt opp i luften av en kruttladning i et avfyringsrør.

Les også: Mye fyll og spetakkel ved årets start

Svært alvorlige skader

Selve bomben skal eksplodere i stor høyde og lage et fyrverkeri av lys i en stor sirkel.

De to skadde mennene ble fløyet til Rigshospitalet i København med luftambulanse, og tilstanden deres er svært alvorlig.

I den ene ulykken omkom en 36 år gammel far i Assens da han forsøkte å fyre opp en krysantemumbombe, ifølge TV 2.

I Skjellerup gikk det galt da en gruppe mennesker i 20-årene forsøkte å fyre opp samme type fyrverkeri i åpent lende kort tid etter midnatt. En 24-åring og en person født på 1980-tallet, døde her, opplyser politiet til fjernsynskanalens nettsider.

Les også: Sju til sykehus etter balkongras i Sverige

Sprengstoffeksperter

Politiet på Nordjylland leter nå etter spor i jakten på personen som har laget de ulovlige krysantemumbombene, forteller vaktsjef Henrik Bech til TV 2 torsdag morgen.

Sprengstoffeksperter fra det danske forsvaret ble natt til torsdag tilkalt for å sikre de to stedene der ulykkene fant sted.

– Av sikkerhetsmessige grunner er Forsvarets ammunisjonsrydningstjeneste rekvirert for å sikre områdene før åstedsundersøkelsene kan gjennomføres, opplyser Hansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus