Åpner tidligst torsdag

Et rundt 30 meter bredt stein- og jordras gjør at Bergensbanen er stengt ved Dalekvam i Hordaland onsdag. Det ventes forsinkelser og innstillinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensbanen kommer til å være stengt mellom Dale og Stanghelle minst fram til torsdag formiddag etter et ras onsdag, opplyser Jernbaneverket.

Ifølge politiet dreier det seg om relativt store steiner, og en kjøreledning på togstrekningen er falt ned.

Jernbaneverket opplyser at strekningen mellom Dale og Vaksdal er stengt for trafikk, etter at raset gikk i nærheten av Dalegården. Meldingen om raset kom klokka 9.22 onsdag formiddag.

– Vi venter på geolog som skal besiktige stedet. Så fort han eller hun frigir stedet, begynner vi å rydde, forteller pressevakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til NTB rundt én time etter at meldingen om raset kom.

I første omgang er det lokaltog i Bergensområdet som rammes, og ett tog er blitt stående ved Vaksdal. Jernbaneverket vil komme med en prognose for når strekningen eventuelt kan åpnes klokka 13 onsdag.

Ifølge NSB jobbes det med å organisere alternativ transport.

Ingen personer, biler eller tog ble tatt av raset, opplyser operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NRK.

Er du i nærheter, har du bilder eller video? Kontakt ABC Nyheter på 977 36 017 eller tips@abcnyheter.no

ABC Nyheter kommer tilbake med mer

Personvernpolicy