Gårdeier får sak om uaktsomt drap opp igjen

Gårdeieren som ble dømt for uaktsomt drap etter at en kvinne ble truffet av stein som falt fra en bygård i Oslo, får saken sin opp på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2007 befant Linda Henriksen (31) seg på fortauet i Trondheimsveien da deler av fasaden på den fraflyttede bygningen plutselig raste ut. Hun fikk store hodeskader og døde samme kveld på sykehuset.

Gårdeieren ble dømt for uaktsomt drap i Oslo tingrett, men anket dommen. Han ble i mars i 2010 dømt til 120 dagers ubetinget fengsel i Borgarting lagmannsrett. Dommen ble anket igjen, men Høyesterett avviste anken.

Les også: Gårdeier dømt for uaktsomt drap

Gårdeieren har hele tiden nektet straffskyld, og i 2011 leverte hans forsvarer, advokat John Christian Elden, begjæring om at saken må gjenopptas, skriver Dagens Næringsliv. Nå har Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker gitt Elden medhold.

I sin beslutning skriver Kommisjonen at det hefter tvil ved om skyldspørsmålet er riktig – og dermed om dommen er riktig.

Kommisjonen mener også at det ikke ser ut til å være er grunnlag for konklusjonen til de sakkyndige, som lagmannsretten la stor vekt på.

Les også: Døde etter husras

Sammen med eierselskapet Nygården AS måtte gårdeieren betale 75.000 kroner i erstatning til hver av kvinnens foreldre.

Selskapet mannen kontrollerer, måtte i tillegg betale en bot på 2,5 millioner kroner.

Personvernpolicy