Gårdeier får sak om uaktsomt drap opp igjen

Gårdeieren som ble dømt for uaktsomt drap etter at en kvinne ble truffet av stein som falt fra en bygård i Oslo, får saken sin opp på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2007 befant Linda Henriksen (31) seg på fortauet i Trondheimsveien da deler av fasaden på den fraflyttede bygningen plutselig raste ut. Hun fikk store hodeskader og døde samme kveld på sykehuset.

Gårdeieren ble dømt for uaktsomt drap i Oslo tingrett, men anket dommen. Han ble i mars i 2010 dømt til 120 dagers ubetinget fengsel i Borgarting lagmannsrett. Dommen ble anket igjen, men Høyesterett avviste anken.

Les også: Gårdeier dømt for uaktsomt drap

Gårdeieren har hele tiden nektet straffskyld, og i 2011 leverte hans forsvarer, advokat John Christian Elden, begjæring om at saken må gjenopptas, skriver Dagens Næringsliv. Nå har Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker gitt Elden medhold.

I sin beslutning skriver Kommisjonen at det hefter tvil ved om skyldspørsmålet er riktig – og dermed om dommen er riktig.

Kommisjonen mener også at det ikke ser ut til å være er grunnlag for konklusjonen til de sakkyndige, som lagmannsretten la stor vekt på.

Les også: Døde etter husras

Sammen med eierselskapet Nygården AS måtte gårdeieren betale 75.000 kroner i erstatning til hver av kvinnens foreldre.

Selskapet mannen kontrollerer, måtte i tillegg betale en bot på 2,5 millioner kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus