Tåkefull og regnvåt nyttårsfeiring

Det kan bli vanskelig å se rakettene på Østlandet onsdag kveld, siden det trolig blir tåke i hele området på nyttårsaften, opplyser Meteorologisk institutt. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix.
Det kan bli vanskelig å se rakettene på Østlandet onsdag kveld, siden det trolig blir tåke i hele området på nyttårsaften, opplyser Meteorologisk institutt. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix.

Nyttårsværet blir en våt affære på Vestlandet og i Nord-Norge, mens tåke sørger for at utsikten til nyttårsrakettene forsvinner på Østlandet. I Finnmark blir det derimot trolig godt vær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vannføringen i Nord-Norge stiger fortsatt som følge av mildvær og mye regn, men intensiteten på nedbøren kommer til å avta onsdag formiddag.

I 24-timersperioden fra onsdag morgen til torsdag morgen vil det komme mellom 40 og 100 millimeter nedbør i Namdalen, Helgeland, Sør-Salten og på Saltfjellet, ifølge Meteorologisk institutts niende varsel som ble sendt tidlig onsdag morgen.

Det meste av nedbøren vil komme i ytre strøk av Helgeland, men intensiteten kommer til å avta fra onsdag formiddag, først i sør. Mildvær og mye regn vil likevel fortsatt føre til stigende vannføring, noe som kan medføre omfattende oversvømmelser på utsatte steder, ifølge ekstremvarselet.

Et høytrykk ligger i ro over Storbritannia og Frankrike, noe som fører til lavtrykksaktivitet mellom Island og Barentshavet. Lavtrykket fører vedvarende mild og fuktig luft inn mot kysten av Norge.

Tåkelagt i øst

Østlandet slipper unna de store nedbørsmengdene, men det er fare for lokal tåke i hele området.

– Det er stor fare for tåke, særlig i Oslo, Akershus og i Østfold, men også på resten av Østlandet. Enkelte kan være heldige, særlig dersom man befinner seg i høyden på nyttårskvelden, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt i Oslo til NTB.

På Vestlandet blir det mye regn. Det er ventet nedbør i hele området, og det kan også bli litt tåke noen steder.

– Det blir regn, regn og atter regn i vest. Det blir også noe vind, og sørvestlig sterk kuling nord for Stad, sier vakthavende meteorolog i Bergen, Thor Thorsteinsson.

Selv om ekstremværet Mons trolig har herjet fra seg fram mot nyttårskvelden, vil det bli kraftig regn i mesteparten av Nordland og Troms. Finnmark, særlig de østlige delene av fylket, unnslipper regnet og får trolig det beste været i landet, ifølge vakthavende meteorolog i Tromsø, Geir Bøyen.

– Det blir nok en svært våt nyttårsaften, selv om ekstremværet sannsynligvis blir avblåst onsdag ettermiddag, sier Bøyen.

Personvernpolicy