Tåkefull og regnvåt nyttårsfeiring

Det kan bli vanskelig å se rakettene på Østlandet onsdag kveld, siden det trolig blir tåke i hele området på nyttårsaften, opplyser Meteorologisk institutt. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix.
Det kan bli vanskelig å se rakettene på Østlandet onsdag kveld, siden det trolig blir tåke i hele området på nyttårsaften, opplyser Meteorologisk institutt. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix.

Nyttårsværet blir en våt affære på Vestlandet og i Nord-Norge, mens tåke sørger for at utsikten til nyttårsrakettene forsvinner på Østlandet. I Finnmark blir det derimot trolig godt vær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vannføringen i Nord-Norge stiger fortsatt som følge av mildvær og mye regn, men intensiteten på nedbøren kommer til å avta onsdag formiddag.

I 24-timersperioden fra onsdag morgen til torsdag morgen vil det komme mellom 40 og 100 millimeter nedbør i Namdalen, Helgeland, Sør-Salten og på Saltfjellet, ifølge Meteorologisk institutts niende varsel som ble sendt tidlig onsdag morgen.

Det meste av nedbøren vil komme i ytre strøk av Helgeland, men intensiteten kommer til å avta fra onsdag formiddag, først i sør. Mildvær og mye regn vil likevel fortsatt føre til stigende vannføring, noe som kan medføre omfattende oversvømmelser på utsatte steder, ifølge ekstremvarselet.

Et høytrykk ligger i ro over Storbritannia og Frankrike, noe som fører til lavtrykksaktivitet mellom Island og Barentshavet. Lavtrykket fører vedvarende mild og fuktig luft inn mot kysten av Norge.

Tåkelagt i øst

Østlandet slipper unna de store nedbørsmengdene, men det er fare for lokal tåke i hele området.

– Det er stor fare for tåke, særlig i Oslo, Akershus og i Østfold, men også på resten av Østlandet. Enkelte kan være heldige, særlig dersom man befinner seg i høyden på nyttårskvelden, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt i Oslo til NTB.

På Vestlandet blir det mye regn. Det er ventet nedbør i hele området, og det kan også bli litt tåke noen steder.

– Det blir regn, regn og atter regn i vest. Det blir også noe vind, og sørvestlig sterk kuling nord for Stad, sier vakthavende meteorolog i Bergen, Thor Thorsteinsson.

Selv om ekstremværet Mons trolig har herjet fra seg fram mot nyttårskvelden, vil det bli kraftig regn i mesteparten av Nordland og Troms. Finnmark, særlig de østlige delene av fylket, unnslipper regnet og får trolig det beste været i landet, ifølge vakthavende meteorolog i Tromsø, Geir Bøyen.

– Det blir nok en svært våt nyttårsaften, selv om ekstremværet sannsynligvis blir avblåst onsdag ettermiddag, sier Bøyen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus