Trafikken er i gang igjen på Gardermoen

Trafikken er i gang igjen på Oslo Lufthavn Gardermoen etter å ha vært stengt i omkring en time på grunn av underkjølt regn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Når det er ti minusgrader i bakken og det kommer regn, så fryser det på med en gang. Da er det rett og slett ikke trygt verken å lette eller å lande, sier medierådgiver Lasse André Vangstein til NTB.

Begge rullebanene ble stengt omkring klokka 15. Like etter klokka 16 ble det meldt at den ene rullebanen var åpnet igjen.

– Vi kjører på med kjemikalier for å få smeltet isen og prioriterer fly som skal inn for landing. Vi har god beredskap for dette, men jobben må gjøres og det tar den tiden det tar, sier Vangstein.

Han hadde ikke oversikt over hvor mange flygninger som var berørt av værproblemene. Publikum bes komme som normalt til flyplassen og følge med på eventuelle forsinkelser og kanselleringer. Reisende må regne med at forsinkelsene vil forplante seg utover ettermiddagen og kvelden.

Veiene på Østlandet er også svært glatte, og flere biler har allerede vært utsatt for ulykker. Så langt er det ikke meldt om alvorlige personskader.

Personvernpolicy