Politiet: – Vi mener å ha pågrepet riktig gjerningsperson

En kvinne er funnet død i en bolig på Fjellhamar i Lørenskog. Sønnen er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da politiet kom til adressen, fant de en kvinne som tydelig var blitt utsatt for vold, ifølge operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt.

– Vedkommende ble erklært død kort tid etter at nødetatene var på plass, sier han til Romerikes Blad.

Politiet var på åstedet i 5.30-tiden tirsdag morgen etter meldinger om bråk fra eneboligen i et villastrøk på Fjellhamar på Lørenskog. Der fant de en kvinne i 60-årene død.

Ektemannen og parets sønn var også i leiligheten. Sønnen, som er i 40-årene, ble kort tid etter pågrepet og siktet for forsettlig drap på moren.

– Ektemannens vitneprov blir naturligvis svært viktig, sier politiadvokat Jon Letnes, som ikke vil utdype hvordan han tror faren til siktede kan belyse drapssaken eller om han var vitne til selve drapshandlingen.

Melding om bråk

Det er ikke kjent hvordan sønnen stiller seg til siktelsen. På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag ville Letnes ikke ut med detaljer rundt drapet, eventuelt drapsvåpen eller personene som er involvert i saken.

– Vi mener at vi har rett gjerningsmann, men likevel gjenstår det mye arbeid, poengterer han.

Siktede blir trolig framstilt for varetektsfengsling onsdag.

Forsvareren, advokat Cato Johannessen, hadde tirsdag ettermiddag ikke fått snakket med siktede og kunne derfor ikke kommentere saken overfor NTB.

Han tok sikte på å møte sin klient senere samme dag.

På besøk

Politiadvokaten er ikke kjent med at politiet tidligere har rykket ut til boligen i noen forbindelse. Siktede er registrert med noen forhold hos politiet, men ingen alvorlige, ifølge politiadvokat Letnes.

Krimteknikere jobbet tirsdag ved åstedet, og eiendommen er avsperret.

– Jeg har forstått det sånn at han var på besøk og ikke bor der selv, sier Letnes.

Den drepte kvinnen var gjennom nesten 30 år ansatt i en kommune på Østlandet. Hun har blant annet jobbet med vold i nære relasjoner, skriver VG.

– Nå planlegger vi en minnemarkering på hennes siste arbeidssted i kommunen, sier leder for helse- og sosialavdelingen i den aktuelle kommunen.

Personvernpolicy