Hører smell fra brennende bygninger på Hitra

Folk evakueres fra hus i området ved en butikk og en båthall som står i full fyr på Fillan kai på Hitra i Sør-Trøndelag. Foto: Bjørn Rønningen / Hitra-Frøya / NTB scanpix.
Folk evakueres fra hus i området ved en butikk og en båthall som står i full fyr på Fillan kai på Hitra i Sør-Trøndelag. Foto: Bjørn Rønningen / Hitra-Frøya / NTB scanpix.

Folk er evakuert fra hus i området ved en butikk og en båthall som står i full fyr på Fillan kai på Hitra i Sør-Trøndelag. Store verdier går trolig tapt i brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mye brennbart materiale i butikken, og forbipasserende hører smell og eksplosjoner, ifølge politiet.

– Bygningene som tilhører butikken Alfo er totalskadd, og de brenner trolig ned til grunnen. Brannvesenet prioriterer å forhindre spredning og forsøker å lage en vannmur ved bygget, opplyser operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt Bjørn Handegard til NTB.

De nærmeste husene ligger 40-50 meter unna, og et par husstander er evakuert på grunn av røyk, ifølge politiet. Flere av husene er strømløse

Sikrer båter

Der er mye brennbart materiale i butikken, blant annet kunstgjødsel og oljeprodukter. Lokalene tilhørte tidligere Felleskjøpet, og butikken selger fremdeles alle av bedriftens produkter.

Alfo eier også en hall som kan oppbevare båter, biler, bobiler og campingvogner, skriver butikken på sine nettsider. Alt er trolig gått tapt i brannen.

Redningsskøyta bistår med sikring av båter som ligger fortøyd på stedet, ifølge politiet.

– Butikken ligger like ved havna, og det er derfor vanskelig å redde båtene som ligger nærmest land, fordi det er for varmt der. De går trolig tapt i brannen, sier Handegard.

Usikker årsak

Brannen skal ha startet i byggets andre etasje, men det er foreløpig for tidlig å si hva som kan være årsaken til brannen, ifølge politiet.

– Vi står på brygga og ser at den brenner ned. Det er forferdelig trist for dem som eier butikken. Det er åpenbart store verdier der, sier nabo Monika Glørstad til Adresseavisen.

Det skal ikke ha vært personer i byggene som brenner, opplyser politiet.

Politiet ble varslet om brannen klokken 20.37 mandag kveld.

– Brannen utviklet seg raskt. Da vi kom hit, røyk det kraftig. Plutselig slo flammene gjennom taket, og hele bygget var overtent på kort tid, forteller et vitne til brannen til lokalavisa Hitra-Frøya.

Personvernpolicy