Alle veier i Troms åpnet igjen

Nedsnødd bil i Torsken på Senja. NB: Lavoppløst bilde. Foto: Anne-May Johansen (NTB scanpix)
Nedsnødd bil i Torsken på Senja. NB: Lavoppløst bilde. Foto: Anne-May Johansen (NTB scanpix)

Etter flere dager med isolasjon er alle veier igjen åpne for trafikk i Troms.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag morgen melder NRK at den siste av de stengte veiene, til Husøy, i Troms er åpen for trafikk.

Det er meldt stor skredfare i fylket mandag kveld.

Ny vurdering

Veivesenets opprydningsarbeid langs de stengte veiene fører til at veier åpnes søndag fra klokken 18. Fylkesvei 277 mellom Huselv og Husøy i Lenvik kommune vil imidlertid fortsatt være stengt.

– Vi har snakket med noen som skal vurdere rasfaren på nytt og får beskjed på kvelden om hva som skjer videre, sier trafikkoperatør Torunn Thorvaldsen ved Vegtrafikksentralen til NTB søndag ettermiddag.

Redningsskøyte

Ei skøyte fra Redningsselskapet fraktet helsepersonell, medisiner og kraftarbeidere via sjøveien til flere av bygdene på Senja i Troms.

Redningsskøyta Kaptein Skaugen har sørget for at folk har fått tilbake strømmen, fått livsviktige medisiner og legehjelp på de isolerte stedene langs kysten av Senja.

– Siden lørdag har vi reist fem ganger til og fra flere av bygdene her ute. Nå er strømmen tilbake de fleste steder, sier skipper Gunnar Stormo på redningsskøyta Kaptein Skaugen til NTB.

Fortsatt isolert

Natt til lørdag gikk det en rekke ras i området, og kommunene Berg, Torsken, Lenvik og Tranøy ble rammet av de stengte veiene.

Anne-May Johansen har feiret jul med sin mor i Torsken kommune og har ikke kunnet kjøre hjem til Lenvik. Søndag fikk hun beskjed om at fylkesvei 86 åpnes på kvelden.

– Det er uvær, men ikke dårlig nok til at folk skjønner hvorfor veien ikke er åpnet. Det er ikke en dårlig vei, den er strak. Men det er ikke annet å gjøre enn å vente, sier hun til NTB.

I Berg kommune er det plassert ut satellittelefoner ved sykehjem i tilfelle strømbrudd skulle slå ut det offentlige fast- og mobilnettet, opplyser kommunen på sine nettsider.

Stor skredfare

Snøskredvarslingen ved Norges Vassdrag- og energidirektorat (NVE) har sendt ut OBS-varsel om stor snøskredfare – faregrad fire – på Senja søndag. I Bardu er det varslet betydelig snøskredfare – faregrad 3 – søndag.

Søndag vil de polare lavtrykkene som har kommet innover Troms bevege seg nordøstover, noe som vil føre til vind og snøbyger langs kysten.

Personvernpolicy