Brende har regjeringens høyeste mobilregning

Utenriksminister Børge Brende (H) bruker mobiltelefonen mest blant regjeringsmedlemmene. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) minst. Foto: NTB Scapnix
Utenriksminister Børge Brende (H) bruker mobiltelefonen mest blant regjeringsmedlemmene. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) minst. Foto: NTB Scapnix

Utenriksminister Børge Brende (H) troner alene på toppen når det gjelder statsrådenes mobilbruk. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) er rimeligst i drift.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en oversikt over regjeringens mobilbruk fram til 16. oktober i år som VG har utarbeidet. Totalt har regjeringen ringt for nesten en halv million kroner i sitt første leveår, skriver avisen.

Børge Brende har alene ringt for 153.080 kroner, mens EU-minister Vidar Helgesen (H) kommer inn som nummer to på listen med 44.692 kroner. Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) troner på tredjeplass med en mobilregning på 35.449 kroner.

Børge Brendes stilling som utenriksminister er forklaringen på at han har ringt for over 153.000 kroner. Også statsråder må betale utenlandssatser.

– Dette året har vært preget av konfliktene i Midtøsten, Syria og Irak, Sør-Sudan, Ukraina og et ebolaherjet Vest-Afrika. Spesielt i krigsherjede land er kostnader ved mobilbruk ofte høye. Det bidrar til at min mobilregning blir større sammenlignet med hva den ville blitt i Norge, forklarer Brende.

Statsminister Erna Solberg (H) ligger på en beskjeden sjetteplass med en mobilregning på 29.534 kroner, mens finansminister Siv Jensen (Frp) ligger i bunnen sammen med partifelle og justisminister Anders Anundsen. Jensen har ringt for 7.324 kroner, og Anundsen for 5.354 kroner.

Personvernpolicy