Upopulær de Blasio talte i begravelsen til drept politimann

Visepresident Joe Biden ankommer seremonien i Queens lørdag. Foto: Mike Segar (Reuters)
Visepresident Joe Biden ankommer seremonien i Queens lørdag. Foto: Mike Segar (Reuters)

USAs visepresident Joe Biden og New Yorks borgermester Bill de Blasio deltok begge i begravelsen for en av politimennene som ble drept i New York forrige helg. Over ti tusen mennesker møtte opp for å vise sin støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere kvartaler i Queens var fylt av folk da politimannen Rafael Ramos skulle gravlegges lørdag morgen. Ramos og kollegaen Wenjian Liu ble skutt og drept forrige lørdag av en mann som sa han ville hevne svarte menn som er drept av amerikansk politi. Gjerningsmannen tok sitt eget liv kort tid senere.

Ny nedtur for de Blasio

Borgermester Bill de Blasios møte med politikorpset var det første siden flere av dem snudde ryggen til ham da han møtte opp på sykehuset der de to politibetjentene ble erklært døde i forrige uke. Flere mener de Blasio har gitt politiet lite støtte.

Misnøyen ble spesielt synlig etter at borgermesteren uttalte seg kritisk til at en domstol bestemte seg for å ikke straffeforfølge en politimann som knyttes til dødsfallet til afroamerikaneren Eric Garner.

Balgrunn: Politimester: – De ble rett og slett henrettet

Lørdag morgen viste New York Daily News og andre amerikanske medier bilder av et fly over Hudson river med et banner som sa «de Blasio, våre rygger er vendt mot deg». Da de Blasio gikk på talerstolen lørdag, snudde politibetjentene ryggen til ham på nytt.

– Han hadde en drøm om å bli politimann, og han ønsket å beskytte andre. Det står respekt av folk som bærer et slikt ønske, sa de Blasio under talen.

Blått hav

Visepresident Joe Biden roste også den drepte politimannen i sine minneord.

– Din ektemann og hans partner noen av New Yorks beste menn, sa Biden da han henvendte seg til Ramos' enke i starten av seremonien.

Les også: – Politidrapsmann i New York var politifiendtlig

– Jeg er sikker på at politistyrken i denne mangfoldige byen vil vise resten av landet hvordan en kan bygge bru over enhver splittelse og uenighet. Dere har gjort det før, og dere vil gjøre det igjen, fortsatte visepresidenten.

Flere kvartaler utenfor kirken var fylt av mennesker i blå uniformer, deriblant politibetjenter fra Boston, Atlanta, St. Louis, New Orleans og Washington. Polititalsmann Stephen Davis uttalte at Ramos' begravelse trolig var den største i New York-politiets historie. Også dagen i forveien hadde det møtt opp tusenvis av mennesker.

Det er ikke klart når begravelsen til den andre politibetjenten vil finne sted.

Personvernpolicy