Solberg: – En klok og fremsynt løsning for Sverige

Norges statsminister Erna Solberg (H) mener det er interessant at hennes kolleger i Sverige har tilpasset seg en vanskelig politisk situasjon. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Norges statsminister Erna Solberg (H) mener det er interessant at hennes kolleger i Sverige har tilpasset seg en vanskelig politisk situasjon. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Samarbeidsavtalen mellom regjeringen og den borgerlige alliansen i Sverige er både klok, ansvarlig og fremsynt, mener statsminister Erna Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er interessant at de har tilpasset seg en vanskelig politisk situasjon på denne måten. Det er en klok løsning som viser fremsynthet i en vanskelig økonomisk situasjon, sier Solberg til NTB.

Den rødgrønne regjeringen til statsminister Stefan Löfven og de borgerlige alliansepartiene kunngjorde lørdag at de er blitt enige om å samarbeide. Dermed blir det ikke utlyst nyvalg.

– Det er spennende at de velger å tenke langsiktig og ikke strategisk, slik at de gjør det mulig for en mindretallsregjering å styre. Det er bra at partiene finner sammen for å finne stabilitet, mener statsministeren.

Bakgrunn: Ikke nyvalg i Sverige likevel – enighet med opposisjonen

– Valgforskere mener at avtalen i realiteten knebler de borgerlige partiene?

– Det er litt kunnskapsløst. Hvis man hadde hørt hva alliansen sa den dagen det ble kunngjort nyvalg, så var det nettopp en slik løsning de pekte på, sier Solberg.

– Dersom alliansen hadde vunnet et valg nå, ville de vært avhengige av Sverigedemokraterna (SD). Politikere kan ikke bare tenke på å få gjennomslag for sine egne saker, men på hva som er bra for landet som helhet, sier Solberg, som mener at avtalen er et solid politisk håndverk.

Les også: – De store gleder og små trivialiteter i norsk politikk

– Et nyvalg ville ikke løst Sveriges problemer. Alle måtte erkjenne at dette ikke ville vært noen politisk løsning, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus