Alle dommene i den siste Unibuss-saken anket

Det blir en ny rettsrunde i den såkalte Unibuss-saken etter alle de seks dommene fra desember er anket.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
Det blir en ny rettsrunde i den såkalte Unibuss-saken etter alle de seks dommene fra desember er anket. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Fem av de seks dømte i den såkalte Unibuss-saken anker dommen. Påtalemyndigheten anker den siste dommen, så alle seks må belage seg på en ny runde i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste som har levert inn anke over dommen fra Oslo tingrett i begynnelsen av desember, er tidligere teknisk direktør Nils Ellingsen. Med fem og et halvt års fengsel, fikk han den strengeste straffen i saken.

– Min klient har anket over straffeutmåling, samt deler av inndragning og erstatning til Unibuss AS, sier Ellingsens forsvarer, Fredrik Sollie, til VG. Ellingsen ble dømt for å ha mottatt store bestikkelser fra den tyske bussprodusenten Man og for å ha betalt for privat oppussing med penger fra Unibuss. Ellingsen bekreftet i retten at han hadde mottatt bestikkelser.

Vaktmesteren i Unibuss ble dømt til ni måneders fengsel, den korteste straffen. For hans del er dommen betydelig mildere enn aktors påstand på to år, og han ønsket ikke en ny rettsrunde.

– Jeg kan bekrefte at min klient ikke anker, men at påtalemyndigheten har anket straffeutmålingen, sier advokat Arne Gunnar Aas.

Utover de seks som nå må belage seg på en runde i Borgarting lagmannsrett, er en rekke andre personer dømt for mindre forhold i tilknytning til korrupsjonssaken.

Personvernpolicy