Alle dommene i den siste Unibuss-saken anket

Det blir en ny rettsrunde i den såkalte Unibuss-saken etter alle de seks dommene fra desember er anket.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
Det blir en ny rettsrunde i den såkalte Unibuss-saken etter alle de seks dommene fra desember er anket. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Fem av de seks dømte i den såkalte Unibuss-saken anker dommen. Påtalemyndigheten anker den siste dommen, så alle seks må belage seg på en ny runde i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste som har levert inn anke over dommen fra Oslo tingrett i begynnelsen av desember, er tidligere teknisk direktør Nils Ellingsen. Med fem og et halvt års fengsel, fikk han den strengeste straffen i saken.

– Min klient har anket over straffeutmåling, samt deler av inndragning og erstatning til Unibuss AS, sier Ellingsens forsvarer, Fredrik Sollie, til VG. Ellingsen ble dømt for å ha mottatt store bestikkelser fra den tyske bussprodusenten Man og for å ha betalt for privat oppussing med penger fra Unibuss. Ellingsen bekreftet i retten at han hadde mottatt bestikkelser.

Vaktmesteren i Unibuss ble dømt til ni måneders fengsel, den korteste straffen. For hans del er dommen betydelig mildere enn aktors påstand på to år, og han ønsket ikke en ny rettsrunde.

– Jeg kan bekrefte at min klient ikke anker, men at påtalemyndigheten har anket straffeutmålingen, sier advokat Arne Gunnar Aas.

Utover de seks som nå må belage seg på en runde i Borgarting lagmannsrett, er en rekke andre personer dømt for mindre forhold i tilknytning til korrupsjonssaken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus