Tre husstander evakueres ved låvebrann i Lindås

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre hus er evakuert rundt den brennende låven i Lindås kommune utenfor Bergen. Brannvesenet foretar kontrollert nedbrenning av bygget, hvor det står gassflasker, dynamitt og drivstoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke fare for spredning, vi brenner kontrollert ned og avkjøler gassflaskene. På grunn av de farlige stoffene, kan vi ikke gå inn i bygget, sier brannsjef Karl Johannes Romarheim ved Lindås og Meland brannvern til NTB.

Brannvesenet har opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt låvebygget, og tre husstander innenfor denne radiusen er evakuert.

Ny vurdering fredag

Brannvesenet vil holde låven under oppsyn natt til fredag.

– Det vil være et vaktlag på stedet i natt. Fredag morgen vil vi gjøre en vurdering av situasjonen. Beboere i de tre husstandene kan ikke vende tilbake før vi har kontroll på situasjonen, sier brannsjefen.

Det er oksygen, sveisegassen acetylen og propan inne i låven, i tillegg til en båt og en traktor.

Ifølge eieren av låven er dynamitten inne på låven forskriftsmessig oppbevart i en kasse, men brannvesenet vil ikke å si noe om hvor mye dynamitt som er inne i låven, skriver Bergens Tidende.

Like ved bolighus

Etter at brannvesenet hadde opprettet sikkerhetssonen, eksploderte det flere ganger inne på låven.

Nærmeste bygg er et uthus som står 3-2 meter fra låven, mens nærmeste bolighus er 5-6 meter unna, opplyser Bergens Tidendes journalist på stedet.

Brannvesenet fikk melding om hendelsen like etter klokken 14 torsdag.